Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τσιγγάνοι ..


Είχαν ζητήσει νερό....Ετσι και αλλιώς του Πορτο Χελίου είναι θάλασσα....Κανονικά δεν πρέπει να εισερχόταν σε δημόσιο δίκτυο...
Η ΔΕΥΑΕΡ και ο Δήμος αρνήθηκαν ,επικαλούμενους τεχνικούς λόγου ςκλπ κλπ,λόγους δημοσίου συμφέροντος .ποιός θα πληρώνει και πως...κλπ.

Στη είσοδο της Ερμιόνης στο αντλιοστάσιο καθε χρόνο χιλιάδες κυβικα μέτρα νερού μετατρέπουν τον δρόμο σε ενα επικίνδυνο ποτάμι...λόγω της "αδυναμίας' της ΔΕΥΑΕΡ να συντονίσει τα αντλιοστάσια της καθως επικαλείται αξεπέραστο τεχνικό περιορισμό.
Το ίδιο γίνεται και στην Πελεή...(τα έχει γράψει πολύ γλαφυρά ο κ.Μπροδήμας) και αλλού...

Αντίφαση........΄να αφήσουμε την συνείδηση διαφύλαξης των φυσικών αγαθών..
Η διεθνής εμπειρία λέει ότι όταν ο ισχυρός κοινωνικά  (είμαστε εμείς αυτοί) προσφέρουμε  πολλά πράγματα αμβλύνονται και διορθώνονται....Οχι όλα ..
Οι τσιγγάνοι είναι μια ομάδα με αυξημένη σχετικά εγκληματικότητα .Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι είναι για τις φυλακές  κλπ.
Και φυσικά αυτο δεν αφορά μικρά παιδιά.προσχολικής και σχολικης ηλικίας.
Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι ο μοναδικός τρόπος να κάνεις κοινωνικές εντάξεις ομάδων
που έχουν αντισυμβατικά στοιχεία σχετικά με την κοινωνική πλειοψηφεία  στον τρόπο ζωής τους.
 Η αδιάκριτη καταστολή,και ο κοινωνικος αποκλεισμός επιδεινώνει δραματικά τα προβλήματα συμβίωσης.
...............Εξ άλλου η περιοχή μας είναι η Riviera της Ελλάδας..Δεν είναι σωστό άλλωστε η επισκέπτες με τα ελικόπτερα να  βλέπουν βρωμερά και εξαθλιώμενα τσιγγανάκια. απο τα ψηλα...
Και να  μην γελιόμαστε ....Οι φοροκλοπή των πλουσίων επενδυτών   μας καθώς όπως αποκαλύπτεται πλέον και επισήμως δημιουργεί στους πολίτες περισσότερες οικονομικες απώλειες
απο τις κλοπές κλπ των τσιγγάνων(δεν τις δικαιολογώ,τις εχω υποστεί και εγώ μια φορά....)   καθως αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε καθε λογής χαράτσια  για να αστισταθμίσουμε τις κλοπές...τους ...Οι οποίοι στην περιπτωση μας λειτουργησαν σαν "γύφτοι" οι κατσιαπλάδες στον δημόσιο ταμείο.
Αλλος  τελικά έχει το "όνομα"  και άλλος  έχει την χάρη.....................
Οι λόγοι  για την εξαρση της εγκληματικότητας είναι συγκεκριμμένοι και κυρίως είναι το χαμηλό τους βιοτικό επίπεδο(φτώχεια)
και η ανύπαρκτη μόρφωση...Επισης η πλημμελής αστυνόμευση που στην ουσία ενθαρυννε παραβατικές συμπεριφορές..Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τώρα με την κρίση και ο αριθμός των Ελλήνων που συμμετέχουν στην εγκληματικότητα αυξάνει  σημαντικά. απλά γιατι υπάρχει φτώχεια και ανέχεια.
Για τους Ρομά (Τσιγγάνους) υπάρχει όλοκληρη νομοθεσία,ευρωπαικά προγραμματα ..,χρηματοδότησεις κλπ .Το θέμα  είναι ότι οι δημοτικές αρχές αποφεύγουν να επεμβαίνουν και να εχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων ..πρός εφαρμογή οσων  προβλέπονται...μέχρι να γίνει κάτι σοβαρό...αντιδρούν σπασμωδικα΄για λίγο και το θέμα ξεχνιεται..Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια..Καμμιά εξαγγελία,υποσχέσεις και ο καιρός περνάει..
...



 Ετσι  πρέπει να σκέφτεσαι ,να εστιάζεις  και να παρεμβαίνεις σαν κοινωνία....Κάνεις εσύ αυτο που μπορείς και περιμένεις  ανταπόκριση...Μπορείς να την βρείς εκεί που δεν την περιμένεις πάντως...
Και προπάντως η διοίκηση δεν πρέπει να ολισθαίνει σε γενικευσεις ώς κοινωνικό άλλοθι...
για την  απραξία


"Ι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου