Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Παναγιώτης Γούτος: Γιατί έθεσα υποψηφιότητα


 













 


Έρχεται ο καιρός που σε αλλάζει. Μάλλον είναι τα παιδιά που φέρνουν αυτή την αλλαγή. Σκέφτεσαι τον κόσμο που μεγαλώνουν. Σκέφτεσαι να τον κάνεις καλύτερο. Να είναι δίκαιος. Να υπάρξει αξιοκρατία. Θέλω να προσπαθήσω για αυτό. Να παρασύρω και άλλους μαζί μου. Το ταξίδι είναι ωραίο.
Πρέπει να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων. Δεν πρέπει άλλοι  να αποφασίζουν για το δικό μας μέλλον.

Όλοι μαζί, μπορούμε αυτό να το αλλάξουμε. Δε ζητάω μόνο την ψήφο σας, ζητώ την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας σε μία νέα τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πολίτης οφείλει να συμμετέχει…
Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί. Οι επιλογές που κάναμε, αποδεικνύεται, ήταν λάθος. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Οι αποφάσεις που λάβαμε δημιούργησαν αδιέξοδα. Οι πολιτικές που ακολουθήσαμε είχαν ως κύριο άξονα μία

οικονομική, μόνο οικονομική, ανάπτυξη στηριζόμενη όμως σε λάθος θεμελιώδη. Κακοδιοίκηση, γραφειοκρατία, διαπλοκή, ανάπτυξη με δανεικά, αντιπαραγωγική οικονομία, καταστροφή της παιδείας, αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, της υγείας. Αποτέλεσμα είναι η απομόνωση του ανθρώπου, η δυσπιστία, ο φόβος.
Για αυτό θέτω υποψηφιότητα. Είναι χρέος μου, είναι όλων μας. Αξίζουμε να ατενίζουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία. Να κρατήσουμε τις ελπίδες μας ζωντανές. Να λύνουμε τα προβλήματά μας με άλλη νοοτροπία. Να σκεπτόμαστε ως άνθρωποι, όντα με ανώτερη νόηση, με λογική. Να μοιραζόμαστε τις ίδιες ευκαιρίες, να έχουμε αξίες. Να μπορούμε να δημιουργούμε για τα παιδιά μας. Να έχουμε τη δύναμη να είμαστε ειλικρινείς. Να αγαπάμε τον άνθρωπο, τη φύση. Να θέτουμε το εμείς, πάνω από το εγώ. Να ονειρευόμαστε. Να έχουμε όραμα.
Και όταν γίνουν όλα αυτά, τότε ως δια μαγείας, θα λύσουμε τα προβλήματά μας. Διότι, θα τα έχουμε αντιμετωπίσει στη ρίζα τους. Θα έχουμε οδηγήσει την κοινωνία και το μέλλον μας σε νέες γραμμές, θα έχουμε επαναπροσδιορίσει τις αξίες μας, τις αρχές μας.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ
Αποφοίτησα ως πολιτικός μηχανικός, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας το 1995. Είμαι παντρεμένος με την Τίνα Μοιράγια και έχουμε δύο κορίτσια. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών τεχνικών έργων. Έχω λάβει επιμόρφωση στα έργα εξοικονόμησης και σύγχρονων πηγών ενέργειας, στα έργα υποδομών, στις επιπτώσεις των έργων στο περιβάλλον, στις εφαρμογές σύγχρονης τεχνολογίας στα κτίρια, στην αρχιτεκτονική, στη μηχανική, στην πολεοδομία και τον τουρισμό.
http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου