Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εγινε η ημερήσια πορεία-περιπατος στο Φαράγγι της Κουμαριάς στη Κρύα Βρύση (+Εικόνες)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς», διοργάνωσαν ημερήσια πορεία-περίπατο, ποδηλατική πορεία και ιππική πορεία στο φαράγγι της κουμαριάς στην περιοχή της Κρύας Βρύσης την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2014.
Η συνάντηση έγινε στην πλατεία του χωριού στις 10 το πρωί. Οι κάτοικοι μας υποδέχτηκαν με τσάι του βουνού, μαρμελάδα κουμαριάς και βιολογικό μέλι κουμαριάς.
Η αναχώρηση των διαδρομών έγινε στις 11 το πρωί από την πλατεία της Κρύας Βρύσης, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Ακολουθήσαμε μία διαδρομή από μονοπάτια και παλαιές τοποθεσίες μέσα στο φαράγγι της κουμαριάς (όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι) και τερματίσαμε στην πλατεία της Κρύας Βρύσης.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και όλοι ευχαριστήθηκαν μια μοναδική βόλτα στις όμορφες πλαγιές της Κρύας Βρύσης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς», αλλά και ό
λους τους κατοίκους του χωριού για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία. Οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί με την Παρασκευή του πρωινού με όμορφο τσάι του βουνού, μαρμελάδα κουμαριάς και βιολογικό μέλι. Ταυτόχρονα με το πρωινό ετοιμαζόταν και η παραδοσιακή φασολάδα.

Στην παρέα μας από το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ήταν και η Φυσιολατρική ομάδα Ερμιονίδος η οποία το απόγευμα του Σαββάτου έκανε την διαδρομή από την Κρύα βρύση έως την Καρυά ακολουθώντας διαδρομή στις πλαγιές και στα ορεινά του Αρτεμισίου έως σχεδόν την κορυφή του Κτενιά. Μετά την επιστροφή διανυκτέρευσαν στο σχολείο του χωριού. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την όμορφη παρέα τους (υπέροχοι άνθρωποι), αλλά και να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για την άρτια οργάνωση τους.

Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: Σουλιώτη Γιάννη, μέλος του συλλόγου μας, που έφερε τα φασόλια αλλά και τους Κορομπόκη Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Νικολόπουλο που επιμελήθηκαν την παρασκευή βραστών, (παραδοσιακή φασολάδα, κρέας βραστό). Επίσης τις κυρίες Μαρία Μήτσουλα-Νικολοπούλου, Ελένη Κόλλια, Τασία Νικολοπούλου και την Γιάννα Λαθούρη για τις μοναδικές παραδοσιακές γκόγκες που μας ετοίμασαν. Την κυρία Γιάννα Λαθούρη και την κυρία Παναγιώτα Γκιουλέ για την παραδοσιακή μαρμέλαδα κουμαριάς. Τον κύριο Τάσο Μάλλιο για τον παραδοσιακό τραχανά που ετοίμασε (και γλυκό και ξινό). Τον Τάσο Κιντή και την ομάδα των ποδηλατών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση με τον καλύτερο τρόπο της ποδηλατικής πορείας. Τον σύλλογο Αλληλεγγύη Αργολίδος για την συμμετοχή τους στην παρέα μας. Το Λύκειο Ελληνίδων Άργους και τον σύλλογο Ελληνική Παράδοση Αργολίδας για την συμμετοχή τους και την βοήθεια που μας πρόσφεραν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του χωριού για την φανταστική φιλοξενία και την βοήθεια που ο καθένας μας έδωσε.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τα μέσα επικοινωνίας που προβάλλουν και στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια.
Η υπόσχεση ότι και του χρόνου θα ξαναέρθουμε στη Κρύα Βρύση, ακουγόταν από όλους μας. Η γνωριμία με την χλωρίδα της Αργολίδας μας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά. Οι ομορφιές του τόπου μας είναι ατέλειωτες και οι άνθρωποι του υπέροχοι.
Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη βόλτα σύντομα και σας περιμένουμε.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΠΑΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Φ.Σ.Α.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου