Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σκληρές σκηνές καταστολής με 211 προσαγωγές, αύρες και χημικά (+βίντεο Reuters)



Πηγη :http://ht.ly (Κουτί της Πανδώρας)
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η βίαιη προσαγωγή διαδηλωτών, ανάμεσά στους οποίους πολλοί ανήλικοι, μετά την απογευματινή πορεία - στο κέντρο της Αθήνας, από την Ομόνοια ως τα Εξάρχεια που βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό. Πολλές είναι οι καταγγελίες για προβοκατόρικη δράση ασφαλιτών, κυρίως στα Εξάρχεια αλλά και έξω από την κατάληψη της ΓΣΕΕ, ενώ υπάρχουν και σχετικά βίντεο-ντοκουμέντα.
Σκηνές από την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και εκτεταμένα πλάνα και από την επίθεση της αστυνομίας και των υδροβόλων στην Ομόνοια, κατέγραψε και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Στην στοά της Αγίου Κωνσταντίνου 12, κάτω από την "Αυγή" παρατάχθηκαν κλούβες της
αστυνομίας με προσαχθέντες, ενώ οι δυνάμεις καταστολής εγκλώβισαν μέσα στη στοά νεαροούς διαδηλωτές, τους οποίους προσήγαγαν. Επί τόπου βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιανννίδης, Σταθάς, Ιγγλέζη και Διαμαντόπουλος. Μάλιστα, η Κατερίνα Ιγγλέζη μπήκε σε κλούβα που επρόκειτο να μεταγάγει νεαρά κορίτσια στη ΓΑΔΑ.
Στην περιοχή έφθασε νωρίτερα ασθενοφόρο που παρέλαβε τραυματισμένο διαδηλωτή.
Σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας εγκλωβίστηκαν διαδηλωτές μετά την επίδειξη δύναμης των δυνάμεων καταστολής κατά την ολοκλήρωση της απογευματινής μαζικότατης πορείας αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες είχαν εγκλωβίσει τους διαδηλωτές προκειμένου να τους προσαγάγουν κατά την έξοδό τους.
Οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν ακόμα και τη δημοσιογράφο της Αυγής Ειρήνη Λαζαρίδου και τον φωτορεπόρτερ Γιώργο Νικολαϊδη, όπως αναφέρει το avgi.gr.
Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο αριθμός των προσαχθέντων σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, ήταν 100. Ωστόσο δεκάδες ακόμα άτομα, πολλοί ανάμεσά τους ανήλικοι, οδηγούνταν διαδοχικά με κλούβες στη ΓΑΔΑ με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τελικά τις 200.
Βροχή χημικών, κρότου λάμψης, πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ πίσω από την πυροσβεστική αύρα της Αστυνομίας (Αίαντας), σπασμένες βιτρίνες και προσαγωγές κυριάρχησαν από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Εξαρχείων.
Στην Αγίου Κωνσταντίνου ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ διέλυσαν τους διαδηλωτές που αποχωρούσαν από την πορεία, εκφοβίζοντας και χτυπώντας.
Πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών για επιθέσεις από αστυνομικούς στα στενά γύρω από την Ομόνοια, αλλά και για παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας στις περισσότερες περιοχές.
Έξω από το Πολυτεχνείο βρέθηκαν δύο αύρες που ανοίγουν δρόμο στις δυνάμεις των ΜΑΤ εκτοξεύοντας νερό ενάντια στους διαδηλωτές.
Σε αστυνομικό κλοιό ήταν η περιοχή των Εξαρχείων όπου έκλεισαν όλοι οι δρόμοι που επιτρέπουν την πρόσβαση. Σε όλη την περιοχή - χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος - υπήρχαν δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ ελέγχοντας εξονυχιστικά ακόμα και τους πεζούς.

........Πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο της αστυνομίας και των «συνεργατών» της προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει ομάδα δεκάδων «πολιτών» με κουκούλες να καλύπτεται και πολλές φορές και να συνδιαλέγεται με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Όπως θα δείτε μερικές δεκάδες άνθρωποι με πολιτικά και κουκούλες φαίνονται να περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ χωρίς να γίνεται το παραμικρό.
 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου