.

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ !! Του Νίκου Γεωργίου


ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ !!

Του Νίκου Γεωργίου

Συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων

Φούρνοι 8 Δεκεμβρίου 2014ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Ερμιονίδας Κ. Σφυρή Δημήτρη

                                                                                                                   Κοινοποίηση

Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

                                                                                                      Πρόεδρο Δ.Σ.ΔΕΥΑΕΡΚύριε Δήμαρχε,

Μια νέα ανεξέλεγκτη χωματερή, ορατή από τους Φούρνους , έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στον πρώην επαρχιακό δρόμο του Λουκαϊτίου ο οποίος συνδεόταν με το χωριό μας και τα Δίδυμα.

Μετά από επίσκεψή μας στο χώρο είδαμε 2 γεμάτους ειδικούς κάδους (τύπου roller containers συνολικής χωρητικότητας 32 μ3 ο καθένας που νοίκιασε ο Δήμος στις αρχές Σεπτέμβρη και η διάρκεια της εν λόγω υπηρεσίας θα ήταν για χρονικό διάστημα σαράντα (40) ημερών), άλλους οκτώ σωρούς που όπως φαίνεται είναι από ξεφορτωμένα containers, μεγάλους σάκους γεμάτους με απορρίμματα και χύδην σκουπίδια που όλα μαζί στο σύνολό τους θα πλησιάζουν τους 400 τόνους:
Φωτογραφία της περιοχής είχε αναρτήσει σε δημοσίευμά της στις 26 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα» του κ. Γεωργόπουλου από την οποία φαίνεται η μεγάλη διαφορά στη συσσώρευση απορριμμάτων:
Φωτο από 26-9-2014 της« Δυνατής Ερμιονίδας»
Σήμερα τα σκουπίδια στο χώρο είναι πολύ περισσότερα:

Η διαμορφωθείσα κατάσταση επιβαρύνει την μόλυνση όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και του υδροφόρου ορίζοντα, με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να είναι μεγαλύτερος από ποτέ λόγω της κοντινής απόστασης από τις πηγές ύδρευσης και άρδευσης.

Ως Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων με την παράταξη της Νέας Δυναμικής Πορείας Ερμιονίδας ζητώ από τη Δημοτική Αρχή:

  1. τι προτίθεστε να κάνετε για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από το συγκεκριμένο σημείο;
  2. να μας ενημερώσει ο αρμόδιος φορέας (ΔΕΥΑ Ερμιονίδας) για τους ελέγχους στα νερά της περιοχής μας κατά το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας μας τα πιστοποιητικά ανάλυσης από τα εγκεκριμένα εργαστήρια με τα οποία συνεργάζεται ο Δήμος Ερμιονίδας, και
  3. ποιος έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι μεγάλοι κάδοι και τα χύδην απορρίμματα εκεί, αφού διαπιστώνουμε ότι δεν μεταφέρονται από τους δημότες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου