.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη στην Αργολίδα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 57χρονος ημεδαπός για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 57χρονος ημεδαπός για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος
Το ύψος των αποκρυφθέντων εσόδων και οι αναλογούντες φόροι ξεπερνούν σε αξία τα 2.900.000 ευρώ
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη σήμερα (27-01-2015) το πρωί, σε περιοχή του νομού Αργολίδας, 57χρονος ημεδαπός, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, σε βαθμό κακουργήματος.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος σε ατομική επιχείρηση του 57χρονου και σε συναφή εταιρεία, στην οποία συμμετείχε.
Κύριο αντικείμενο των παραπάνω επιχειρήσεων είναι οι δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου και η παροχή φορολογικών συμβουλών.
Από την επεξεργασία και διασταύρωση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή - σε βαθμό κακουργήματος - καθώς και πλήθος ποινικών και διοικητικών παραβάσεων, ενώ το ύψος των αποκρυφθέντων εσόδων και οι αναλογούντες φόροι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ (2.900.000€).
Αναλυτικά διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
  • Απόκρυψη εισοδημάτων 2.061.235€,
  • μη απόδοση Φ.Π.Α. 390.652€ και
  • μη απόδοση φόρου εισοδήματος 526.221,36€.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου