Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές Εμπρός… Tου Παναγιώτη Γούτου


http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr

Γράφει ο Παναγιώτης Γούτος*
Ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία, ο κόσμος όλος. Επίθεση στη σάτιρα, επίθεση στη δημοκρατία, επίθεση στον πολιτισμό, φανατικοί ανόητοι, χειραγωγούμενοι φονταμενταλιστές. Ας ελπίσουμε οι από εδώ φανατικοί, δε θα πάρουν τώρα με τη σειρά τους τα όπλα για αντεκδίκηση. O σοσιαλιστής Hollande, φρόντισε ήδη να ρίξει νερό στο μύλο της εκδίκησης, όμως τι διαφορετικό θα μπορούσε κανείς να περιμένει.



Η λύση όμως, στην τρομοκρατική βία που διογκώνει το φόβο μεταξύ των λαών και εγείρει ρατσιστικά και φοβικά συναισθήματα, δεν είναι να βγούμε στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούμε.



Όσο, οι Δυτικοί στο όνομα της ασφάλειας (αχ, αυτή η ασφάλεια) ψάχνουν για χημικά και πυρηνικά, ανακατεύουν τους λαούς εκεί, βυθίζοντάς τους στη φτώχεια και ελέγχοντας τον
πλούτο τους, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα βρεθούν αρκετοί φανατικοί για αντίποινα. "Η δράση προκαλεί αντίδραση, ίση σε μέτρο και αντίθετης φοράς" (Γ´ Νόμος του Νεύτωνα). Αυτοί οι 12 νεκροί, για τους φανατικούς, εξισώνουν κάπως τους χιλιάδες που χάνονται στους τόπους τους, λόγω της ηγεμονικής πολιτικής των ΗΠΑ και των υποστηρικτών τους, της κρατικής “νομιμοποιημένης” βίας που ασκούν στους λαούς και στις χώρες. Δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει στο μέλλον, εάν αντί για όπλα και πολέμους, δεν "επιτεθούμε" σε αυτούς τους λαούς με παιδεία και μόρφωση, ώστε να έρθει και σε εκείνους τους τόπους η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός. Όμως αυτή η "επίθεση" δεν βγάζει χρήμα, έτσι δεν είναι; …ή μήπως όχι;



Ο καπιταλισμός είναι ανόητε...  

Το σύστημα, που στόχο έχει μόνο το οικονομικό κέρδος, που θέλει τον άνθρωπο μονάδα όχι σύνολο, την καταπάτηση της ανθρώπινης αξίας, το νόμο της ζούγκλας, δε θα διστάσει να σπείρει το φόβο, να καταπιεί ως άλλος Μινώταυρος κάθε πόρο, ανθρώπινο και υλικό, προκειμένου να παραμείνει ζωντανό. Σοκ και Δέος, θα είναι εκείνη η κατάσταση που θα βιώσει ο πλανήτης τα επόμενα χρόνια. Ανασύροντας πάθη, φυλετικά μίση, θρησκευτικές ακρότητες, φανατισμό, δημιουργώντας πολέμους. Μόνο έτσι, καθίσταται δυνατή η χειραγώγηση και ο έλεγχος των μαζών, παράλληλα με την αναπόφευκτη υπαγωγή κάθε πολιτικής δύναμης στη δύναμη του χρήματος. Σημαντικό εργαλείο επίτευξης του στόχου αυτού, είναι ο απόλυτος έλεγχος των μέσων ενημέρωσης. Αυτό είναι το σχέδιο, καλά προχωράει, αυτό το μέλλον καλλιεργείται για τα παιδιά μας… 



Η λύση, είναι η δημιουργία ενός νέου κοινωνικοπολιτικού συστήματος, με Αλληλεγγύη, με Δικαιοσύνη, με ανθρώπινες αξίες και αρχές, τέτοιες σαν εκείνες που ανυψώσανε τον άνθρωπο, τον Homo Sapiens, σε ένα νέο είδος. Στο παρελθόν, τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές έγιναν με τρόπο τραυματικό. Σήμερα, φαίνεται αυτό είναι δυνατό να συμβεί ειρηνικά. Βιώνουμε μία διαδικασία επίγνωσης, διακρίνουμε την αδιέξοδη και άσκοπη προσπάθεια να συντηρήσουμε το υπάρχον. Φοβόμαστε το νέο, αυτή την έμφυτη φοβία, ταΐζουν οι μηχανισμοί της εξουσίας. 



Ίσως εν τέλει, η ημέρα μίας παγκόσμιας πολιτισμικής αλλαγής να είναι κοντά…  



Εύχομαι, όχι μία πρόσκαιρη αριστερή μεταστροφή του εκλογικού σώματος, αλλά μία αριστερή ιδεολογική μετατόπιση της συνείδησης των λαών. Θα δούμε, αν είναι δυνατό ένας λαός να μετατοπιστεί αριστερά ή μία κυβέρνηση δεξιά (ευκολότερο). Τέλος, εάν το δύσκολο επιτευχθεί, αυτή η μικρή άκρη της γης, για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, ίσως έχει πάλι ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία.



Συνεχίζω να ελπίζω...




*Ο Παναγιώτης Γούτος είναι πολιτικός μηχανικός, υπήρξε υποψήφιος με την παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα” και τον Οδυσσέα Βουδούρη στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου