Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η Χώρα μας...


Η Χώρα μας εκτός απο τους ήρωες και τους ανυπότακτους πάντα είχε και τους δοσίλογους και τους προσκηνυμένους.Η τραγωδία του Εμφυλίου Πολέμου,με τις ατυχείς επιλογές της τότε  ηγεσίας του ΚΚΕ (χωρίς αυτο να ειναι όμως αποκλειστικά υπεύθυνο ),έδωσε την ευκαιρία στους   προδότες να αποφύγουν τη τιμωρία και τους ανέδειξε στη ουσία αφεντικά της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Ετσι η Ελλάδα δεν έγινε ένα σύγχρονο ευρωπαικό κράτος,η μισή  χώρα  έζησε στο περιθώριο ,πολλοί πήγαν στη ξενιτιά,Χάσαμε έτσι  μια γενιά.
Ενα έθνος  ακρωτηριασμένο,ένα έθνος αυτόχειρας.
Ηρθε η Χούντα ,όταν πάλι υπήρχε η πιθανότητα να εκλεγεί μια κυβέρνηση ,που θα απειλούσε υποθετικά  τα προνόμια των δοσίλογων και προδοτών . .
Η Χούντα έπεσε με τραγικό τρόπο,η χώρα έχασε αλλα επτά χρόνια..Η βασιλεία μας τέλειωσε επιτέλους ...έφυγε .Η "Δημοκρατία " ήρθε.
Πάλι όμως το σύστημα αυτό δεν κρίθηκε,δεν τιμωρήθηκε.Κατάφερε και διατηρήθηκε .( Η πρόοδος ήταν ότι τουλάχιστον δικάσθηκαν οι εκπρόσωποι τους,καθώς τα γεγονότα του
Πολυτεχνείου αλλα κυρίως της Κύπρου ) απέκλεισαν τη δυνατότητα μιας βελούδινης αποχώρησης,που είχε σχεδιαστεί αλλωστε.
Το ΠΑΣΟΚ ήρθε ,κυρίως για να αποφύγει η χώρα μια πιό αριστερή κυβέρνηση που πιθανώς θα στραφόταν ενάντια στο "βαθυ κράτος"  που μας συντροφεύει 70 χρόνια τώρα ανελλιπώς(υπήρχαν τότε και γεωπολιτικοί περιορισμοί) .Για αυτό άλλωστε,μετεξελίχθηκε σε ένα αστικό κεντρώο κόμμα (Ισως είδε τη πραγματικότητα και προτίμησε ή δεν μπορούσε να  μη συμβιβαστεί ).Στίς  πολλές στροφές του ,άδειασε τους ιδεολογους(Είχε αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους) και έμειναν οι πλιατσικολόγοι.
Εξ αλλου πρώτα το κόμμα ,μετα η κοινωνία.Ελληνικός και όχι μόνο κανόνας .
 H Μιμή,τα Pampers,to βρώμικο 1989 .Η παρένθεση Μητσοτάκη,μια προσπαθεια για βίαιη μεταρρύθμιση,ο Σαμαράς,το μακεδονικό,η αποστασία.Πάλι το σύστημα την έβγαλε καθαρή.


Η μισή  λοιπόν αποκλεισμένη Ελλάδα ,ξαναπερπάτησε  χωρίς  φόβο στο κέντρο του δρόμου
αλλα επειδή το βαθύ κράτος δεν συζήταγε μια σαρωτική εθνική μεταρρύθμιση που ήταν αναγκαία καθώς οι χώρες της Ευρώπης προχωρούσαν αφηνοντας μας πίσω ,επιλέχτηκε η αλόγιστη χρέωση της χώρας.(Απο την οποία,το βαθύ κράτος ισχυροποιήθηκε  ακόμη περισσότερο  καθώς πλέον απομυζούσε απο μία πλασματικά μεν αλλά ισχυρότερη αναμφίβολα οικονομία).Το Ωνάσειο,ο Σημίτης  τα χρηματιστήρια , ή είσοδος στην Ευρωζώνη ,οι Ολυμπιακοί αγώνες, η μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου εν καιρώ ειρήνης.
Οι ολίγοι και μυημένοι ,πήραν το χρήμα και το έβγάλαν εξω αφου ήξεραν τη συνεχεια της ιστορίας  ,οι πολλοί όμως απέκτησαν χρέη πεπεισμένοι ότι ζούν σε μια κανονική ευημερούσα ευρωπαική χώρα.
Οι φέροντες τα όνοματα  των παλιών πολιτικών (Καραμανλής και Παπανδρέου) απέδειξαν ότι το ιστορικά  όνοματα δεν αρκούν και οι ικανότητες δεν  μεταβιβάζονται.Νωχελικοί  ,  ουσία μηδέν.Επικίνδυνοι.Και άλλες χώρες έχουν εκλέξει ανεπαρκείς ηγέτες,αλλα οι δικοί μας μας έπεσαν διαδοχικά σε μια εποχή πολύ απαιτητική.
Χάνουμε τον Αλέξη,η μητρόπολη καίγεταιγια μέρες,το πρώτο σήμα ότι υπάρχει λάθος.Στην Ελλάδα αλλα και αλλού πρέπει να χαθεί ένας νέος ,για να κουνηθεί λίγο η ρημάδα η κοινωνία.Ματωμένο σινιάλο.
Κρίση αμερικάνικη,εισαγόμενη ,με Αλογοσκούφη και το Κωστάκη σε κατάθλιψη που να πάς...Στο γκρεμό θα πάς ..Ειδικά όταν ακολουθεί ο Γιωργάκης και οι  dealer που τον συνοδεύουν..
 Και βουλιάξαμε σε μια στιγμή  σε μια κουταλία νερό
Αγανάκτιση ,ο Παπανδρέου αφου επιτέλεσε την αποστολή διακτινίστηκε ,ο Βενιζέλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ,Παπαδήμος κατοχικός πρωθυπουργός ,συγκυβέρνηση ,αγγλικό δίκαιο,η χώρα δεμένη χειροπόδαρα.
Μνημόνια,φόβος ,οργή,δακρυγόνα ,καταστολή,Μαρφίν.Κατοχή καμουφλαρισμένη με τα σάβανα της δημοκρατίας.Κόσμος να κρυώνει ,παιδιά να πεινούν στα σχολεία ,αυτοκτονίες,Χρυσή Αυγή στα φόρτε της ,ο Τζοχατζόπουλος μέσα..Αλλοθι για μικρά παιδιά.
   Απελπισία ,ο κόσμος άφησε τους δρόμους,πίσω στα παγωμένα σπίτια.Τα μάτια καρφωμένα. στα κανάλια του τρόμου,καθε βράδυ στις οκτώ .Ανεργία τρελλή..
 Οι λειτουργοί του  τύπου  προσκύνησαν  πρώτοι,λίγοψυχοι εκπορνεύτηκαν με τη πρώτη ευκαιρία.(Οι εξαιρέσεις ....κανόνα)

Πέρασε λίγος καιρός,ανέλαβε ο Σαμαράς ,αποτυχημένος ,συστημικός ρολίστας απο παλιά.Πήρε τη σκυτάλη,στο καθήκον των ολίγων,αν είσαι των εποχών πουλάς και άνοιξη και χειμώνα .Ξεπούλημα ,η χώρα στούς φίλους και στούς φίλους των φίλων ..
Χάσαμε τον Παύλο,η Χρυση Αυγή μέσα αφου πήγε να αυτονομηθεί.Οι εμφύλιοι γίνονται όταν θέλουν τα αφεντικά.
Παρεκλίσεις τιμωρούνται παραδειγματικά.Ισως χρειαστεί αργότερα.
 Ο κόσμος όμως αρχισε να μιλά ,αφου δουλειά δεν είχε ,τα όνειρα σε αναστολή ,άνθρωποι σε εθνική ποινή .Η σκεπτόμενη  αριστερά ,αφου  ξεκαθάρισε επιτέλους τι θέλει να κάνει (πάντα ήξερε αλλα η συνεχής μελέτη και πειραματισμοί  δεν την άφηναν να το μεταφέρει πειστικά στη κοινωνία  ),και αφού φρόντισε να ξεφορτωθεί  όσους ονειρεύονταν αξιώματα και λούσα οι οποίοι πάρκαραν στο τρένο της συγκυβέρνησης ,αποφάσισε να μιλήσει απλά στο κόσμο ,και αυτός την άκουσε .Δεν άλλαξε η αριστερά το κόσμο, ο κόσμος  και οι ανάγκες των καιρών την αλλάζουν  ,και οταν αυτό συμβαίνει και πρέπει να συνεχίζει να συμβαίνει  η ελπίδα έρχεται και  η παραγματική και  κρίσιμη μάχη αρχίζει.

 Κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει η χώρα ή που θα καταλήξουμε εμείς.
Αλλα θα είναι ενδιαφέρον μάλλον το ταξίδι. Ενα ταξίδι που καλεί όλη  την Ευρώπη να το ακολουθήσει.Και θα το κάνει αργά ή γρήγορα ,με εμάς ή χωρίς εμάς (αν αργήσουν λίγο).

 Δραμαμίνες λοιπόν..
*Οσοι είναι προσεκτικοί θα δούν την απουσία των ξένων σε αυτη την ιστορία.
Το θέμα είναι αποκλειστικά δικό μας.
 

#GreekLeaks#





 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου