Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» έκοψε την πίτα της στο Κρανίδι


Β. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 η Δημοτική μας Παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην καφετέρια του Παναγιώτη Λυγερού στο Κρανίδι.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Τάσος Λάμπρου πέρα από την ανταλλαγή παραδοσιακών ευχών για το νέο έτος, ευχαρίστησε τα μέλη της παράταξης - υποψηφίους για την συμμετοχή τους στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2015 και τους θύμισε ότι πριν ακριβώς ένα χρόνο στις 18
Ιανουαρίου 2014 ιδρύθηκε η συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη.
Σε αυτό τον χρόνο δόθηκαν σημαντικές πολιτικές μάχες τόσο στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών όσο και στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου της Δημοτικής μας Παράταξης ως Δημοτική Παράταξη της μειοψηφίας ανταποκρινόμενοι σε αυτά που το Σύνταγμα, ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και το πρόγραμμα Καλλικράτης προβλέπει (την άσκηση ελέγχου επί των ενεργειών και παραλείψεων της κάθε Δημοτικής Αρχής και της διατύπωσης προτάσεων προς όφελος των δημοτών του Δήμου μας και του ευρύτερου γενικού συμφέροντος) . 
Στην συνέχεια παρουσίασε τις βασικές θέσεις της παράταξης επί των κρίσιμων θεμάτων που απασχόλησαν το Δήμο κατά την πρώτη φάση της νέας δημοτικής περιόδου το τελευταίο τετράμηνο του έτους (Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2014) και τους θύμισε τις κύριες θέσεις της παράταξης όπως αυτές εκφράστηκαν στα θεσμικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Νομικά Πρόσωπα).
Στο τέλος εξήγγειλε τη δέσμευσή του ως μία κύρια πολιτική επιλογή η Παράταξη να αποκτήσει οργανωτική δομή και παραταξιακά όργανα διοίκησης σύμφωνα με το καταστατικό όπως αυτό εγκρίθηκε από την Συνέλευση της Παράταξης τέλος Σεπτεμβρίου 2014. 
Στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέσα στο μήνα Φεβρουάριο θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης αλλά και τους υπεύθυνους τομέων δημοτικής δράσης – ελέγχου.
Η εκδήλωση αυτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης και δόθηκε υπόσχεση ότι τα μέλη της παράταξης ως συνειδητοποιημένοι δημότες πάντα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική μας κοινωνία τόσο από την επαγγελματική τους καταξίωση όσο και από την συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο γιατί αυτό που προέχει είναι η ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας και η ευρύτερη κοινωνική συνοχή.

Το Γραφείο Τύπου της Παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου