Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ .ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



Η εκλογική μάχη της 20ηςΣεπτέμβρη θα είναι σίγουρα νικηφόρα για το ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρωτιά, κατά τη γνώμη μου, είναι εξασφαλισμένη, η χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του μέρα με τη μέρα θα αυξάνεται.
Το κριτήριο και το διακύβευμα είναι το ποιός τελικά θα κληθεί να κυβερνήσει. Ποιά παράταξη θα ηγεμονεύσει.
Ε ! Νομίζω ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που τελικά, θα επιλέξουν τις αποτυχημένες και καταστροφικές πολιτικές δυνάμεις της παρελθούσας 5ετίας.
Το παλαιό τίθεται στο περιθώριο και το νέο και άφθαρτο, έστω με τις απειρίες και τα λάθη του, θα αναλάβει τη νέα διακυβέρνηση με ορθό λόγο και αποφασιστικότητα.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θέλουν να αμφισβητούν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας ευρύτερες συναινέσεις και μεγάλους συμβιβασμούς.
Πάνω στα σενάρια αυτά θα ήθελα να εκθέσω κάποιες σκέψεις μου.
Γιατί αρνούμαστε την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή Συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ.?
Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί και εκφράζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των φτωχών, λαικών και μικρομεσαίων στρωμάτων, ενώ η ΝΔ εκπροσωπεί την οικονομική ολιγαρχία.
Ενώ οι συνεργασίες απαιτούν κοινούς στρατηγικούς και προγραμματικούς στόχους, είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι στα δύο κόμματα.
Μερικοί καλόπιστοι θα αντιτάξουν ότι και οι δύο ψήφισαν και θέλουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία με τους εταίρους – δανειστές.
Ας δούμε, λοιπόν πώς μπορούμε να συμβαδίσουμε στο θέμα της πάταξης της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής.
Εμείς ιδρύσαμε Υπουργείο για την πάταξη αυτών, η ΝΔ και η τότε συγκυβερνώσα συνιστώσα του το ΠΑΣΟΚ κρατούσαν στα συσταθερότητα και αποφασιστικότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας .-ρτάρια των Υπουργείων τις περιβόητες λίστες Lagard, συγκάλυπταν το σκάνδαλο των δανείων της ΑΤΕ, των 5 δις, άφηναν στο απυρόβλητο, χαρίζοντας φόρους στους διαπλεκόμενους Καναλάρχες.
Εμείς καταφέραμε να διατηρήσουμε το Δημόσιο χαρακτήρα της σταθερότητα και αποφασιστικότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας .-μικρής ΔΕΗ ως εργαλείο για Εθνικούς αναπτυξιακούς σκοπούς, η ΝΔ στάθηκε πρόθυμη στην εκχώρησή της στο ιδιωτικό Κεφάλαιο και τα υπερκέρδη του.
Είναι, επίσης γνωστές και βαθειά αποκλίνουσες οι διαφορές μας στην προάσπιση των συλλογικών συμβάσεων, και την αποτροπή των ομαδικών απολύσεων.
‘Εχουμε δεσμευθεί για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για την αξασφάλιση του ΕΚΑΣ, ενώ η ΝΔ έχει ρίξει <λευκή πετσέτα>, υιοθετώντας τις σχετικές υποδείξεις.

Δεν θα αποδεχθούμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείματος, ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις, ενώ οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θεωρούν την υπόθεση χαμένη αδιαφορώντας για την οικονομική αφαίμαξη των συνταξιούχων που θα συντελέσει και στην καθίζηση της αγοράς.σταθερότητα και αποφασιστικότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας .-
Δώσαμε δείγματα γραφής στο θέμα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της Αης κατοικίας, που φτάνουν έως και τη διαγραφή συνολικού χρέους μέχρι 20.000 ευρώ για νοικοκυριά με μηδενικά εισοδήματα, σε αντίθεση με τη ΝΔ που επιδεικνύοντας κοινωνική αναλγησία παρέδωσε την Κυβέρνηση χωρίς να έχει περάσει νόμο για το ακατάσχετο της Αης κατοικίας για το έτος 2015.
Και βέβαια υπάρχουν και σωρεία άλλων εκ διαμέτρου αντίθετων πολιτικών στόχων και μεθόδων άσκησης πολιτικής στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας σμφωνίας, που ενώ από εμάς θα επιδιωχθεί να ακολουθηθεί ένα παράλληλο πρόγραμμα, με αντίρροπα και αντισταθμιστικά μέτρα για τη βελτίωση της θέσης του λαού στην προοπτική της απεμπλοκής από τα ασφυκτικά δημοσιονομικά και υφεσιακά μέτρα των μνημονίων, η ΝΔ επιλέγει να σιωπά επί του προκειμένου, υιοθετώντας την τακτική του <καλού μαθητή>, που πιστά ακολούθησε με τον κυβερνητικό της συνεταίρο για μια ολόκληρη πενταετία.
Οπωσδήποτε να μη ξεχάσω και τη σπουδή τους να μας πιέζουν να υπογράψουμε γρήγορα και όπως - όπως την όποια συμφωνία ήθελαν να μας επιβάλουν.
Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι και από τις αμφιλεγόμενες επί του προκειμένου δημοσκοπήσεις και μετά από τη συνεχή πλύση εγκεφάλου των συστημικών ΜΜΕ ,ότι δηλ. η μεγάλη συνεργασία θα είναι επωφελής για τον τόπο, θα πρέπει να θυμίσω ότι ακόμη και αυτές δίνουν σχετική πλειοψηφία, περί το 40%, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι συνεργασίες αντιθέτων κομμάτων είναι συνήθως, όταν εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, βραχύβιες δηλ. ευθέως αντιστρατεύονται με το σημερινό στόχο για
σταθερότητα και αποφασιστικότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου