Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Γκιόλας :Με αφορμή επικριτικό σχόλιο εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα


Με αφορμή επικριτικό σχόλιο εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, ο τελευταίος απαντά με το παρακάτω άρθρο.
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΙΕΞΟΔΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στηBουλή η συζήτηση και η ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων μέτρων. Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ακολουθήσει το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων και τον ερχόμενο μήνα τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια η κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους.
Κατά κοινή παραδοχή πολλά από αυτά τα μέτρα είναι βαριά, επώδυνα, δύσκολα για αρκετές κοινωνικές ομάδες μικρές και μεγάλες. Τα μέτρα αυτά
δεν εντάσσονται στο θεμελιώδες πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι μια αναγκαστική επιλογή, για να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο και να ανοίξει η πόρτα εξόδου από την κρίση.
Μιλάμε, όμως, για τα επώδυνα μέτρα και όχι για τις ρυθμίσεις, επί παραδείγματι κατά της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας και για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αρμόζουν και εντάσσονται στην προοπτική μιας κυβέρνησης με κορμό την αριστερά. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, όπως τα είπε και στη βουλή την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο Αλ. Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, πρώτα τα υπέγραψε και τα παρουσίασε στη βουλή και μετά προκήρυξε τις εκλογές. Γνωστό είναι και το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ελληνικός λαός κατά πλειοψηφία αποδέχθηκε τη λογική της κυβέρνησης και την επιβράβευσε για τη στάση της. Όχι γιατί συμφωνεί με το σύνολο των μέτρων, αλλά γιατί αναγνωρίζει ότι αυτή είναι η επιλογή που κρατάει την ελπίδα ζωντανή. Γνώριζε, επίσης, ότι σύντομα θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, όπως και ήρθε.
Κάναμε ένα συμβιβασμό, μια προσωρινή υποχώρηση, έχουμε πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας και θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τις παγίδες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έχοντας στο πλάι μας την ελληνική κοινωνία. Η μεγαλύτερη μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση είναι η μάχη για το κοινωνικό κράτος. Έχουμε καθαρή εντολή 4ετίας από τον ελληνικό λαό και η πιο μεγάλη ευθύνη μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα, να ανατρέψουμε τα 5 χρόνια ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Επιδίωξη μας είναι να ανοίξουμε το θέμα της αναδιάρθρωσης και της απομείωσης του ελληνικού χρέους. Η ρύθμιση του χρέους, ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, η κατάργηση των τριτοκοσμικών συνθηκών εργασίας, είναι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε. Έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των συσχετισμών που αντιμετωπίζουμε, έχουμε, όμως, μαζί μας την κοινωνία πληγωμένη, αλλά όρθια να μας στηρίζει.
Λυπάμαι για την τόσο επιφανειακή τοποθέτηση της αγαπητής κατά τα άλλα συντάκτριας.
Η Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα αναγκάσθηκε να εφαρμόσει και μέτρα υφεσιακά που δεν πιστεύει, αλλά αναγκάσθηκε σε αυτό εκ των πραγμάτων, ούτως ώστε να μην οδηγηθεί η Χώρα σε μια ασύντακτη χρεοκοπία ή ένα προμελετημένο Grexit, προσερχόμενη τελικά στην ακολουθούμενη συμφωνία με τους δανειστές.
Κατά τα άλλα, υπήρχε κρυφή ατζέντα του Τσίπρα για έξοδο από το ευρώ. Ο λαός βέβαια εμπιστεύτηκε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Πρόεδρό μας και μας ανέθεσε την εντολή να διαχειριστούμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα με τον πιο δίκαιο και κοινωνικά βιώσιμο τρόπο.
Τέλος, και επειδή είναι τόσο κακόβουλες, υπερβολικές και εμπαθείς οι κρίσεις της αντιπολίτευσης περί του ότι εφαρμόζουμε το πιο επώδυνο και σκληρό μνημόνιο, να θυμίσω ότι η διαπραγμάτευση που έκανε ο Πρωθυπουργός μας απέφερε μια συμφωνία που: 1. Περιόρισε τα υποχρεωτικά πλεονάσματα για την τριετία 2016-2019 κατά 20 περίπου δις ευρώ, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική ασφυξία της Χώρας και του Ελληνικού λαού, 2. Απομείωσε ουσιαστικά το χρέος, μεταθέτοντας την εξόφλησή του σε βάθος 30ετίας, περιορίζοντας το επιτόκιο σε ποσοστό 1,05% και 3. Εξασφάλισε την οικονομική ρευστότητα των Τραπεζών, αναγκαία συνθήκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του κουρέματος των καταθέσεων.
Τέλος, όλα αυτά, με το επιπρόσθετο στοιχείο της πολιτικής σταθερότητας, που επικράτησε μετά τις εκλογές, με την ισχυρή Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., προβλέπεται ότι θα αρχίσει συν τω χρόνω η οικονομία να επανακάμπτει, αφού, άλλωστε, άλλη λύση ορατή δεν υπήρχε.
Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου