Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΠΟΣ -δημοσιες εκτασεις Β

Το παραπάνω είναι απο την μελετη του ΤΑΙΠΕΔ για την πωλούμενη έκταση στη Σαμπάριζα
Οι κοινοχρηστοι χώροι που προκύπτουν είναι το 50% της έκτασης που θα καταλαμβάνει ο νέος οικισμός .
Να σημειωθεί οτο το μεγαλύτερο μέρος θα   μείνει ως υδροβιότοπος -έλος που πρέπει μάλιστα να αναδειχθεί και να προστατευτεί.Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την ΔΕΠΟΣ ,λογικά η μελετη υπάρχει.η θα είναι έτοιμη όταν βγεί ο διαγωνισμός..
 Υποθετικά αν ο Δήμος διαχρονικά είχε ενδιαφερθεί αποτελεσματικά  όπως στη Σαμπάριζα ,που το  70% του υδροβιότοπου εξαιρείται και προστατεύεται(με πρωτοβουλία του μελετητή) στη περίπτωση του Πορτο Χελίου θα προέβλεπε       πιθανώς μια έκταση για δημοτικές υποδομές.(+ δρόμο).
Σχετικά με την ανάρτηση μου ,υπάρχει το προηγούμενο του Δήμου Ναυπλίου ,(εκτός του Πειραιά) που πέτυχε την απευθείας παραχωρηση έκτασης απο το ΤΑΙΙΕΔ.
Οι δημοτικές εκτασεις είναι αναγκαίες,γιατί δεν μπορείς για παραδειγμα να κάνεις νεκροταφείο  στους  κοινόχρηστους  χώρους  ενός τουριστικού οικισμού.
Πάντως η ύπαρξη περιστατικών κακής εφαρμογής των νόμων στο παρελθόν ,δεν πρέπει είναι οδηγός της σκέψης μας στο παρόν και στο μέλλον.Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια από τις  πιό διεφθαρμένες χώρες  του κόσμου αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απδεχτούμε de facto και να εγκαταλείψουμε τη κοινή λογική .

Σχετικά διαβαστε επίσης  .
http://villadidimo.brodimas.gr/2015/10/16/%ce%b5%cf%87%cf%89-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%ac%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b7/
"I"







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου