.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Εκθεση Patchwork στο Φουγαρο μέχρι 15/11 (Vid)To Σαββατο  ,το απόγευμα .Μια ξεχωριστή εμπειρία,και όσο αφορά την  έκθεση ,αλλα και to project συνολικά  του Φουγάρου στο Ναύπλιο.
Ενας ξεχωριστός πολυχώρος  ,που αξίζει να επισκεφτεί καποιος ,
Και είναι τόσο κοντά μας.
"Ι"
.
Tα 60 έργα που παρουσιάζονται μοιάζουν με ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 158 συμμετοχών και είχαν ως αφετηρία την χρήση ενός τουλάχιστον κεντημένου φύλλου από τις γυναίκες της περιοχής Langhmani του Αφγανιστάν. Τα φυλλαράκια ενσωματώθηκαν και ενέπνευσαν αυτά τα λάβαρα! Μια Ελληνική συμμετοχή, το «Τραγούδι του Δάσους», θα είναι ένα από τα εκτιθέμενα έργα. Εμπνευσμένο από τη διαρκή αναγέννηση του δάσους, από στοιχεία της λαογραφικής και βυζαντινής μας κληρονομιάς, χρησιμοποιεί πολύ παλιά και πολύτιμα υφάσματα, αποδίδοντας τιμή στην παγκόσμια γυναίκα/μητέρα που -όπως το δάσος- αναγεννά τις δυνάμεις της.

Η FOREST FOREVER είναι μέρος του προγράμματος “Guldusi” (Gul=Τριαντάφυλλο & Dusi=Κέντημα) που με την έμπνευση και συνεχή φροντίδα της Pascale Goldenberg, έχει ήδη βελτιώσει ουσιαστικά τις ζωές 200 οικογενειών στο Αφγανιστάν

Η έκθεση θα συνοδεύεται τα Σαββατοκύριακα από εργαστήρια Patchwork και ξεναγήσεις.Το πωλητήριο από μικρά και μεγάλα έργα θα συνδράμει τους σκοπούς της DAI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου