Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Εθελοντική αιμοδοσία απο το Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης 10-11 Νοεμβρίου

Φωτογραφία του Ξυφτέρης Δημήτριος.
.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αργους, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 10 Νοεμβρίου από 5μμ έως 9μμ και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου από 9πμ έως 2 πμ στο Ιατρείο της Ερμιόνης
Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, μέλη και φίλους τους Συλλόγου αλλα και όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, να αφιερώσουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, δωρίζοντας αίμα - το πιο πολύτιμο και αναντικατάστατο αγαθό - στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης διοργανώνει από το 1988 , δύο φορές τον χρόνο , διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας με την συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών από την Ερμιόνη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.
Από φέτος ο Σύλλογος συμμετέχει στο έργο "Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών” που

αποσκοπεί στο να αναπτύξει ένα ενοποιημένο καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα για τη διαχείριση του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών και να καθιερώσει σύγχρονες και φιλικές διαδικασίες που θα διευκολύνουν τόσο τους αιμοδότες όσο και τις υπηρεσίες αιμοδοσίας της Χώρας. Έχει δε ως απώτερο στόχο την αύξηση της ασφάλειας του αίματος και των παραγώγων αυτού.
Το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών θα συμπληρωθεί με την έκδοση Ταυτοτήτων Εθελοντών Αιμοδοτών, οι οποίες θα απλοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες.
Το έργο συντονίζεται από την ΕΔΕΤ Α.Ε. - το εθνικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό δίκτυο, σε στενή συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και πρόκειται να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα του χώρου της δωρεάς αίματος (π.χ. κατακερματισμένα ιστορικα αιμοδοτών).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου