Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πεμπτης 12 Νοέμβρη απο το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου -Ερμιονίδας


 

Αρ.Πρωτ..29… Ναύπλιο..5-11-2015...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου- Ερμιονίδος καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους τις νέες και τους νέους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, για μια ακόμη φορά, έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο».
Είναι προφανές ότι και αυτή η Κυβέρνηση, αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει με την ίδια «φιλοσοφία» τις πολιτικές τιμωρητικής λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης.
Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.
Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, παρασύροντας την ανεργία σε νέα πρωτοφανή επίπεδα – στατιστική 27% και πραγματική 35%- δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι μισθοί και οι συντάξεις γκρεμίζονται, αφού προγραμματίζεται κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους, ενώ θα αφορούν και τις συντάξεις κάτω των 1000€ !!!
Εν μέσω ύφεσης και capital controls, τάζουν την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή ο ρυθμός αύξησης των δανείων σε καθυστέρηση αυξάνεται. Ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων οι καθυστερήσεις είναι εκτός ελέγχου, με τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα φτωχοποίησης των οικογενειών, αποπολιτικοποίησης της κοινωνίας, ενώ την ίδια ώρα τα σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης παραμένουν ανενεργά και μόνο στη «σφαίρα φαντασίας » της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Μέσα σ΄ αυτό το νοσηρό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, που όλες οι κοινωνικές ομάδες χειμάζονται από νέα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα,


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.


  • Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη !
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του Lock out (ανταπεργία ) των εργοδοτών.
  • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν μεγάλα οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση μισθωτών και των συνταξιούχων από άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, με προσκρούστεια προαπαιτούμενα , με μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, με νομοθετήματα που καταργούν κάθε εργασιακή παροχή και κοινωνική ασφάλεια.
Στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι «δοκιμασίες» θα περάσουν χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, χωρίς πολιτικές «απώλειες». Έτσι εξέλαβαν την πρώτη φάση ψήφισης των προαπαιτούμενων των «ορεκτικών» όπως τ΄ αποκάλεσαν.
ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ, ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ , ΘΑ ΞΕΧΑΣΘΟΥΝ ...είναι το μοναδικό σχέδιο τους και περιμένουν να περάσουν στη δεύτερη φάση, το «κυρίως πιάτο» που θα έρθει τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ και θα είναι ο «οδοστρωτήρας» του Ασφαλιστικού.
Απέναντι σ΄ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.......
Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ΄ άλλες χώρες, (την ίδια στιγμή που η πατρίδα μας μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών» έναντι «ανταλλαγμάτων»), έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών, και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί, καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε στις νέες απορρυθμίσεις της ζωής μας, στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης μας και ν΄ ανατρέψουμε σχεδιαζόμενες αντιασφαλιστικές, αντικοινωνικές απορρυθμίσεις που θα μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση ιδιωτική και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα όπως προτείνεται στο κείμενο της επιτροπής « σοφών».!!!
Το κάναμε στο παρελθόν με τον αντιασφαλιστικό «Νόμο Σιούφα» και το «ασφαλιστικό Γιαννίτση», αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας κατά των μνημονίων και τον απορρυθμίσεων των εργασιακών και συλλογικών μας δικαιωμάτων.










Ο Λ Ο Ι Μ Α Ζ Ι μπορούμε να αποτρέψουμε
τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε !!!
Αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς
να επιλέξει τι είδους ασφάλεια θέλει:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ;
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Πέμπτη 12 Νοέμβρη



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ -
ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου