Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πέτρος Τατούλης «Επιβεβαίωση διαφάνειας και ορθότητας του έργου μας η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων»


Τη θετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, δηλώνοντας «υλοποιούμε ένα μεγάλο έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραμένουμε απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το παράδειγμά μας συνιστά το καλό παράδειγμα για τη χώρα και καταδεικνύει το πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα των πολιτικών μας πρωτοβουλιών».

Αφού τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι «η σημερινή κατάκτηση δεν ανήκει μόνο στην πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά σε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες και στη συνολική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου» σημείωσε ότι καταρρίπτονται πανηγυρικά όλες οι φωνές που μας κατηγορούσαν περί «αδιαφάνειας και στημένων διαγωνισμών» και ότι εξαρχής και σε όλα τα στάδιά του ο διεθνής διαγωνισμός ήταν απόλυτα διαφανής.

«Το έργο μας αποτελεί το πρώτο για την εφαρμογή τέτοιων ολοκληρωμένων πολιτικών στη χώρα» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «σε 10 μήνες από την υπογραφή
της σύμβασης οι Δημοτικές αρχές θα απαλλαχθούν από το μεγάλο βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα αναλάβει πλέον ο ανάδοχος».

Το έργο είναι καινοτόμο γιατί πρώτη φορά αδειοδοτείται περιβαλλοντικά χωροθέτηση από ιδιωτικούς φορείς στη χώρα, συνέχισε ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι με το έργο αυτό η χώρα αυτομάτως εναρμονίζεται με τα Κοινοτικά δεδομένα.

«Έχουμε πετύχει Ευρωπαϊκά ρεκόρ με το έργο αυτό, αφού επιτύχαμε να ολοκληρώσουμε σε 1,5 χρόνο το διεθνή διαγωνισμό και σε 1 χρόνο την περιβαλλοντική αδειοδότησή του, η οποία σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας υπερκαλύπτει κατά πολύ τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε «κατεξοχήν πράσινο και περιβαλλοντικό» το έργο.

«Έχουμε εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη οικονομία στον πολίτη, αφού η τιμή που προέκυψε από το διαγωνισμό είναι η μικρότερη τιμή για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών απορριμμάτων στην Ευρώπη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και δήλωσε ακόμη ότι «σε συνδυασμό με το έργο της αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο αυτό αποτελεί τον άξονα διόρθωσης όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην Πελοπόννησο».

«Αποτελεί δείγμα της αποφασιστικότητάς μας και της ορθότητας του σχεδιασμού μας, αλλά και της συνέπειάς μας προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αυτό είναι που λείπει στη χώρα» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου