Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τι απάντησαν οι υπουργοι στο ερώτημα του κ.Ανδριανού για την "παραβατικότητα" των Ρομά


 Οσο οι "υπεύθυνοι" εθελοτυφλούν να εστιάσουν σε ένα σοβαρό πρόβλημα ,αποφεύγοντας να δουλέψουν ,να συνεργαστούν  αντλώντα ςστοιχεία απο την Ευρωπαική εμπειρία ,θα συνεχιζεται η επίκληση των αστυνομικών δυνάμεων (που δεχονται και μομφές αδικα)
Αν δεν καταλάβεις το πρόβλημα ,αποκλείεται να λύσεις ένα θέμα.
Και το πρόβλημα δεν είναι η υπαρκτή αυξημένη βέβαια  παραβατικότητα ,αλλά οι άθλιες συνθήκες που ζει η πλειοψηφεία αυτων των ανθρώπων(σε πραγματικά γκέτο).Και ό κόσμος που διαμαρτύρεται ,πρέπει να στριμώξει τους   δημάρχους του νομού",και εξόχως επικοινωνιακό περιφερειάρχη μας ώστε να κάνουν ουσιαστικά πράγματα σχετικά με το  πρόβλημα αυτό.

"Ι"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Ναύπλιο, 18 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Απάντηση Τόσκα και Παρασκευόπουλου σε Ανδριανό για τα την παραβατικότητα στη Νέα Τίρυνθα, την Αγία Τριάδα και την Νέα Κίο: Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας έχει εκπονήσει και εφαρμόζει Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Στην 37/22-10-2015 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα προβλήματα σοβαρής παραβατικότητας στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, απάντησαν γραπτώς οι αρμόδιοι Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ν. Παρασκευόπουλος και αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Σύμφωνα με το υπ' αριθ. 2582/29-10-2015 έγγραφό της, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, στην οποία κατατέθηκε αρμοδίως το συνημμένο στην ως άνω Αναφορά
υπόμνημα των 873 κατοίκων της Ν. Τίρυνθας έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και, σε συνεργασίας με τις άλλες διωκτικές αρχές και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιλαμβάνεται στο μέτρο του δυνατού και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την ειρηνική συμβίωση των κατοίκων, ανεξαρτήτως κριτηρίων φυλής, θρησκείας κλπ”.

Ο αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου μας Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής καταβάλλονται μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες, μεταξύ άλλων και για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αναβάθμιση ιδίως του προληπτικού και αποτρεπτικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας έχει εκπονηθεί Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαλαμβανόμενης στα ανωτέρω μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου παραβατικότητας, κατ' εφαρμογή του οποίου, οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της αναπτύσσουν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, διενεργώντας μεθοδικούς ελέγχους σε άτομα και οχήματα πλησίον καταυλισμών, μεταξύ άλλων και στις περιοχές της Νέας Τίρυνθας, της Νέας Κίου και της Αγίας Τριάδας, με σκοπό την πρόληψη-αποτροπή και καταστολή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς και την εδραίωση ενός περιβάλλοντος ευνομίας και ασφάλειας.

Τέλος τονίζεται ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της ύπαρξης καταυλισμών Ρομά, δεν αποτελεί αμιγώς αστυνομικής φύσεως ζήτημα, αλλά αντιθέτως απαιτεί την ουσιαστική – συντονισμένη παρέμβαση όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών και Φορέων, για τη μείωση ή εξάλειψη των επιμέρους παραμέτρων που το δημιουργούν ή το συνδιαμορφώνουν (υλοποίηση μετεγκατάστασης Ρομά, υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κοινωνικής τους ένταξης, δημιουργία υποδομών κλπ)”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου