Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Νέα Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα.


 
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη, με θέμα την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Επανέρχομαι με νέα παρέμβασή μου στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα, καθώς και την ευρύτατη υποστήριξη του αιτήματος αυτού τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και ευρύτερα από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους αρμόδιους φορείς.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην Αργολίδα, λειτουργεί Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Άργος, και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο (ΕΕΓ) στην περιοχή Λευκάκια, στο οποίο φοιτούν περίπου 60
μαθητές από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη για την συνέχιση των σπουδών τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στις μελλοντικές προοπτικές των παιδιών, όσο και στις οικογένειές τους.
Ως προς την πορεία του αιτήματος, και την υποστήριξή του από την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς αναφέρεται ότι:
Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Αργολίδας έχει προτείνει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου την ίδρυση λυκειακών τάξεων στο ΕΕΓ Αργολίδας σε έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 324/23-7-2014, πρόταση που επικαιροποιήθηκε με έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 287/29-9-2015.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αργολίδας ενημέρωσε σχετικά μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου με το με αριθμό πρωτοκόλλου 5067/28-7-2014.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με το με αριθμό πρωτοκόλλου 6557/4-8-2014 διαβίβασε στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου την από 28-5-2014 επιστολή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΓ προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, με την οποία ζητούσε την ίδρυση λυκειακών τάξεων και το πρακτικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της 22-7-2014 που εγκρίνει και υιοθετεί το αίτημα.
Στη συνέχεια, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αργολίδας με το με αριθμό πρωτοκόλλου 4280/31-8-2015 επικαιροποίησε το αίτημα προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για την ίδρυση λυκειακών τάξεων στο ΕΕΓ Αργολίδας, και με τη σειρά της η Περιφερειακή Διεύθυνση με το με αριθμό πρωτοκόλλου 5643/31-8-2015 διαβίβασε το αίτημα προς τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου με τη θετική εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Επισημαίνεται ακόμη ότι το αίτημα υιοθετήθηκε και εγκρίθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων στην συνεδρίαση της 30-10-2015, από την ΕΛΜΕ Αργολίδας με το έγγραφο της 25-9-2015 και το ψήφισμα της 22-10-2015,
Δεδομένης τόσο της υπερπληρότητας του σχετικού φακέλλου, όσο και της επιτακτικής ανάγκης ίδρυσης αυτής της εκπαιδευτικής δομής που θα εξυπηρετήσει μαθητές από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας έτσι στην πράξη τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που σήμερα τίθενται σε διακινδύνευση,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
  1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα δρομολογηθεί η ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου