Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η φάτσα 27/1/2016






- Eντάξει υπάρχουν όροι ,όπως ο ραγιαδισμός,η δουλοπρέπεια ίσως και άλλοι.
Δεν θα τους χρησιμοποιήσω στη περίπτωση συμπολιτών μας που δεν χάνουν ευκαιρία να εξυμνούν σε κάθε ευκαιρία τους "επώνυμους" που επέλεξαν την περιοχή μας για να επενδύσουν τα χρήματα τους όχι γιατί αγάπησαν εμάς.
Θεωρώ ότι η άγνοια είναι η αιτία αλλά και η κουτοπονηριά Γιατί τα χρήματα τους οι άνθρωποι τα δίνουν για αυτά που τους προσφέρονται είτε αυτό είναι εργασία είτε υπηρεσίες ,είτε αγορα γής.
Δεν χαρίζουν τίποτα και καλά κάνουν .
Αγαπούν τα χρήματα τους όπως και όλοι εμείς,Να σας πονηρέψω μόνο ότι όταν μπαρκάρεις το καράβι σου στο ιδιωτικό λιμάνι σου ,το δημοτικό ταμείο χάνει χρήματα .
Αν νοικιαζόταν  υποθετικά εκατό μέτρα παραλίας για αποκλειστική χρήση δεν θα υπήρχε ένα σοβαρό αντίτιμο 50-100000 το χρόνο;
Οπότε και μια μικρή χορηγία να πάρεις τα χάνεις απο αλλού.Και γίνεσαι ο κουτοπόνηρος τζαμπατζής της ιστορίας.
Εγώ τους συμπαθώ και συμπάσχω μαζί τους πάντως .
Η σκηνή που ντόπιοι ιθαγενείς με τα μάτια χαμηλά επαιτούν (κυρίως για ανούσια πράγματα (για αυτό εκτός απο δύο-τρείς περιπτώσεις δεν υπάρχουν "τρανταχτές δωρεές στη περιοχή με σοβαρό κοινωνικό αντίκρυσμα) ,όταν οι ίδιοι οι μεσολαβητές  δεν διαθέτουν ούτε ενα ευρώ (καβουροτσέπηδες, να ένας νέος όρος) για ένα ανάλογο σκοπό  θα είναι τραυματική για αυτούς .
Βέβαια στο τέλος για να διαφυλάξουν την ηρεμία τους οι "επώνυμοι" ενδίδουν
και δίνουν κάτι ψιλά(πολλά για μάς,ελάχιστα ίσως για αυτούς) και ζούμε όλοι ευχαριστημένοι σε αυτή τη "που...να  και άδικη" κοινωνία.
Εγώ αυτό το ονομάζω κοινωνική εκπόρνευση της αξιοπρέπειας μιας κοινωνίας για την οποία είμαστε υπεύθυνοι εμείς και όχι αυτοί.Εκπόρνευση για το τίποτα.Ούτε  σε αυτό δεν είμαστε άξιοι ,να πουλήσουμε σε καλή τιμή την ψυχή μας.
Θλίψη.



Το τραγουδάκι μας τώρα


και οι "καλες μυρωδιές" του καπιταλισμού...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου