Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο Μίλτος Καμπουρίδης μιλά για τη πορεία των επενδύσεων της Dolphin και την Ερμιονίδα.

Μίλτος Καμπουρίδης










Συνέντευξη του κ.Μίλτου Καμπουρίδη στο  andro.gr οπου μιλά για τη πορεία των επενδύσεων της εταιρείας 


Amanzoe, Nikki Beach, και έπεται τρίτο συγκρότημά σας στην Αργολίδα: Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης για το έργο «Kilada Hills» και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. 

Γιατί αυτή η προτίμηση στην Αργολίδα; Πώς εξελίσσονται οι δύο υπάρχουσες επενδύσεις; 

 Επιλέγουμε πάντα προορισμούς λιγότερο γνωστούς, όπου δεν έχει επέλθει κορεσμός και στους οποίους μπορούμε να βρούμε μεγάλα κομμάτια γης, τα οποία απαιτούνται για τις σύνθετες τουριστικές αναπτύξεις στις οποίες ειδικευόμαστε.
 Επιλέξαμε την Αργολίδα και συγκεκριμένα την Ερμιονίδα ως τη ναυαρχίδα των ελληνικών έργων, διότι ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά της, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χαμηλού προφίλ διεθνές τζετ σετ.
Κάθε χρόνο, ο αριθμός αφίξεων από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό, στην «ελληνική Ριβιέρα», όπως συχνά αναφέρεται η περιοχή, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, καθώς είναι ένας προορισμός πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, με εύκολη πρόσβαση από την ξηρά αλλά και τη θάλασσα, ενώ διαθέτει ήπιο κλίμα και πληθώρα δραστηριοτήτων.
 Όλα τα παραπάνω συντελούν και στην ικανοποιητική απόδοση των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούμε στην περιοχή.

Η πληρότητα του Amanzoe τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο άγγιξε το 98%. Έπειτα από 3 χρόνια λειτουργίας συνεχίζει να είναι ένα από τα 3 καλύτερα, ανάμεσα στα 29, της δημοφιλούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Aman, ενώ στα «Readers Travel Awards 2015» του Condé Nast Traveller, ανακηρύχθηκε ως το «Το Καλύτερο Resort στην Ευρώπη», ενώ στη γενική λίστα των «100 Καλύτερων Προορισμών στον Κόσμο», διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 11η θέση παγκοσμίως.
Το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το πρώτο στην περιοχή της ΕΜΕΑ, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2014, έχει αποσπάσει ήδη εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ, ενώ τα «αυθόρμητα» πάρτι που έλαβαν χώρα στο Beach Club φέτος, έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των social media.
Το ξενοδοχείο στην πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν του 2015, απασχόλησε περίπου 130 άτομα προσωπικό, ενώ η πληρότητά του κατά την περίοδο αιχμής άγγιξε το 100%.
Είναι συνειδητή η απόφασή μας να κτίζουμε σε μικρότερη κλίμακα από αυτήν που μας επιτρέπεται και έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό γίνεται αντιληπτό και εκτιμητέο από τους πελάτες, αλλά και τους αγοραστές των τουριστικών κατοικιών που πωλούμε.
. Το σχέδιο του Kilada Hills προβλέπει ξενοδοχείο με 114 δωμάτια και σουίτες, γήπεδο γκολφ, αλλά και 448 παραθεριστικές κατοικίες.
Πιστεύετε ότι στο γκολφ και στην πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση κατοικιών βρίσκονται οι επόμενες ευκαιρίες του υψηλής ποιότητας τουρισμού; Βλέπετε την Ελλάδα και ως έναν προορισμό κατανάλωσης της σύνταξης για εύπορους Ευρωπαίους κατά τα πρότυπα της Ισπανίας και της νότιας Γαλλίας; Διαβάζουμε πολλές έρευνες και μελέτες και νομίζω πλέον πως είναι ευρέως γνωστό ότι ο τουρισμός γκολφ είναι τουρισμός υψηλού επιπέδου και εισοδήματος με το πιο ευρύ ίσως φάσμα ηλικίας.
Πριν από μόλις τρεις μήνες η International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) ανακοίνωσε αύξηση στην κίνηση των πακέτων γκολφ κατά 8% για το πρώτο τρίμηνο του 2015, με σταθερά αυξητικές τάσεις και τους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της IAGTO ελέγχουν το 85% των πακέτων διακοπών γκολφ παγκοσμίως, με συνολικά έσοδα πάνω από €2,1 δις το χρόνο.
 Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι το γκολφ είναι ένα άθλημα που ιδανικά εξασκείται τους μήνες με λιγότερη ζέστη, τους λιγότερο δηλαδή τουριστικά δημοφιλείς μήνες.
Κατά συνέπεια, είναι ο ιδανικός τρόπος να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν και να καταργήσουμε την εποχικότητα, για την οποία γίνεται τόσος λόγος και προσπάθεια.
 Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ένα περιορισμένο αριθμό γηπέδων γκολφ, σε σχέση με γειτονικές χώρες παρόμοιου κλίματος και γι’ αυτόν το λόγο πιστεύουμε πως τα πολυτελή resorts με κατοικίες που πλαισιώνουν γήπεδα γκολφ μπορούν να προσελκύσουν και επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών όλο το χρόνο.
 Απαντώντας στο τελευταίο σκέλος της ερώτησης, θα τολμούσα να πω ότι οι εύποροι συνταξιούχοι δεν είναι μοναδικός στόχος για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η χώρα προσφέρει υψηλού επιπέδου τουρισμό για όλες τις ηλικίες και για όλους τους τύπους τουρισμού πολυτελείας.
Υπό προϋποθέσεις και βάσει ενός βιώσιμου και σταθερού προγραμματισμού, η τουριστική ανάπτυξη είναι ικανή να αναδείξει τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο, γεγονός που θα σφραγίσει και την ευρύτερη ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.
 Ο μέσος συντελεστής δόμησης της νέας επένδυσης στην Κοιλάδα ανακοινώθηκε σε μόλις 10%.
Στη χώρα των αυθαιρέτων και των πολεοδομικών υπερβάσεων και παραβάσεων, πώς μπορούμε να πείσουμε τους επιχειρηματίες του τουρισμού να στραφούν στην ποιότητα των κοινόχρηστων χώρων και στο σεβασμό του περιβάλλοντος και όχι στην μέγιστη απόδοση σε μπετόν;
Πρόθεση της Dolphin, η οποία αποτελεί και κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμό των ξενοδοχείων που δημιουργεί, είναι να εναρμονίζει την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο αυτά αναπτύσσονται. Είναι συνειδητή η απόφασή μας να κτίζουμε σε μικρότερη κλίμακα από αυτήν που μας επιτρέπεται και έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό γίνεται αντιληπτό και εκτιμητέο από τους πελάτες, αλλά και τους αγοραστές των τουριστικών κατοικιών που πωλούμε.
Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι αυτή η στρατηγική μας επιλογή λειτουργεί θετικά στην προσέλκυση των A List ξενοδοχειακών αλυσίδων, τα οποία με τη σειρά τους προσελκύουν υψηλού επιπέδου τουρισμό στην Ελλάδα.

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/business/miltos-kampouridis-amanera/ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου