.

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Γνωρίζοντας την υψηλή γαστρονομία με αφορμή ένα ασχημο νέο"

Η σημερινή είδηση  λέει.

Στο πένθος βύθισε τον κόσμο της γαστρονομίας η είδηση της αυτοκτονίας ενός από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, του 44χρόνου Γαλλο-Ελβετού Μπενουά Βιολιέ, ο οποίος διηύθυνε το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.
«Ο πλανήτης είναι ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Μπενουά Βιολιέ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος σεφ Mαρκ Βερά.
Στην κορυφή της La Liste των 1.000 εστιατορίων του κόσμου
Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.
 http://tvxs.gr
Eδώ τον  βλέπουμε  να παρουσιάζει μια σύνθεση του  στο ομώνυμο ξενοδοχείο.

.
Συνεχίζουμε παραθέτωντας απο το  http://www.houseofwine.gr 
την επεξήγηση του θεσμού.

Πριν 114 χρόνια, τα δύο αδέρφια και βιομήχανοι ελαστικών André και Édouard Michelin δημοσίευσαν τον πρώτο οδηγό για τους Γάλλους αυτοκινητιστές. Για την πρώτη έκδοση του Οδηγού οι αδελφοί Michelin τύπωσαν σχεδόν 35.000 αντίτυπα. Μοιράστηκαν δωρεάν, και περιείχαν χρήσιμες πληροφορίες για τους οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων χαρτών, οδηγιών για την επισκευή και αλλαγή ελαστικών, και καταλόγων των μηχανικών αυτοκινήτων, ξενοδοχείων και πρατήριων βενζίνης. Το 1904 οι αδελφοί δημοσίευσαν έναν παρόμοιο οδηγό στο Βέλγιο.

Γιατί; Μα απλούστατα, ήθελαν να αυξηθούν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων, γιατί με κάθε αυτοκίνητο πωλούσαν τουλάχιστον 4 λάστιχα, και πολλά περισσότερα κατά τη διάρκεια της ζωής του!

Ο οδηγός έγινε πολύ δημοφιλής, και το 1920 άρχισαν να τον χρεώνουν, αλλά και να τον εμπλουτίζουν με περισσότερες κατηγορίες, όπως ξενοδοχεία και
ειδικές κατηγορίες για τα εστιατόρια. Το 1926 επειδή το κομμάτι των ξενοδοχείων είχε πια γίνει εξαιρετικά δημοφιλές, δημιούργησαν μια ομάδα ελεγκτών, αλλά εισήγαγαν το 1936 και τη βαθμολόγηση με αστέρια. 1, 2 ή 3, ανάλογα με την ποιότητα του φαγητού, των υπηρεσιών, του περιβάλλοντος κλπ:

* Ένα αστέρι: "Ένα πολύ καλό εστιατόριο στην κατηγορία του" ("Une très bonne table dans sa catégorie")
* Δύο αστέρια: "Εξαιρετική κουζίνα , αξίζει μια παράκαμψη(!)" ("Table excellente, mérite un détour")
* Τρία αστέρια:. "Μοναδική κουζίνα, που αξίζει ένα ειδικό ταξίδι" ("Une des Meilleures Tables, vaut le voyage")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου