Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Στήν πύλη Ε1 στούς πρόσφυγες στο λιμάνι στο Πειραιά.

 

Κατά αρχή το κτίριο του ΟΛΠ είναι υπέρ πλήρες από εμφανώς ταλαιπωρημένους ανθρώπους οι οποίοι όμως με αξιοπρέπεια και υπομονή περιμένουν..
Οι συνθήκες υγιεινής είναι οριακές και ακόμη περισσότερο.
Εφόδια για τη διατροφή τους ,νομίζω συλλέγονται περισσότερα από αυτά που χρειάζονται.Χτές το βράδυ στο μοναδικό container ψυγείο , μετα βίας χώρεσαν τα ευπαθή  .
Ενδιαφέρον έχουν δύο πράγματα,η αυτοόργανωση της διαχείρισης του χώρου από τους εθελοντές και η απουσία αυτού που λέμε κράτος.
H Παμπειραική Πρωτοβουλία είναι ο βασικός κορμός διαχείρισης στο λιμάνι.

https://www.facebook.com/groups/157689337908512/
Η διαδικασία απλή ,όσοι επιθυμούν ,φτάνουν εκεί ,βρίσκουν τους προηγούμενους ,από τους οποίους κάποιοι έχουν πάρει το ρόλο του συντονιστή  σε κάποιο τομέα.
Να σημειωθεί η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός των δωρεών των πολιτών αλλά και μεγάλων εταιρείων με εμπορεύματα επώνυμα αξίας.
Ρωτάς κάποιον .."Τι μπορώ να κάνω ;"
Σου απαντά  .."σε λίγο θε μοιράσουμε στο κόσμο το συσσίτιο,μια δουλειά που μπορείτε να συμμετάσχετε,ή να γεμίσουμε το container με τα σάντουιτς γιατί θα χαλάσουν έξω,διαλέγεις και παίρνεις"

Οι συζητήσεις των εθελοντών συνεχείς πάνω στη δουλειά βέβαια .
Να στείλουμε φρούτα που έχουμε πολλά και κάποια άλλα είδη στο Ελληνικό,στην Ειδομένη ,σε κάποιο άλλο κέντρο.Άλλος προσθέτει  η βοήθεια είναι έξω ,αν βρέξει;Πρέπει να βρούμε μουσαμάδες.
Μια κοπέλα λέει θα πάω τώρα στο Ελληνικό  ή ίδια να δώ τι τους λείπει.. αλλα πως θα τα μεταφέρουμε;.Πρέπει να στηθεί ένα συντονιστικό δικό μας.

Οργασμός,ενεργητικότητας,αυτοσχεδιασμού με στιγμές αμηχανίας και απελπισίας.
Η κοινωνία των πολιτών ,ανώνυμη,αποτελεσματική  ,προετοιμασμένη λες από καιρό για τα δύσκολα.
Μετά από την εμπειρία αυτή ,γελάω και οργίζομαι με τις τοποθετήσεις των πολιτικών ,της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης άλλα και πολλών άλλων που νομίζουν ότι οι αναλύσεις ,και οι ανέξοδες καταγγελίες μπορούν να κάνουν ένα κόσμο καλύτερο.
Αλήθεια είναι τόσο σημαντικοί στη ζωή μας..;

Δεν έβαλα φωτογραφίες για να τονίσω το μεγαλείο της προσφοράς των εθελοντών στην Ε1.



"Ι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου