Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Οι πρόσφυγες στην Ερμιονίδα(Τετάρτη )


+Καλή η κατάσταση
+ Οι ιατρικές ανάγκες των προσφύγων αντιμετωπίζονται άμεσα ,είτε με εξέταση απο τους εθελοντές ιατρούς  επι τόπου είτε με μεταφορά από εθελοντές στο ΚΥ που αντιμετωπίζει τα περιστατικά  παρόλες τις γνωστές δυσκολίες υποδειγματικά.
Περιστατικά οδοντιατρικά,οφθαλμολογικά μεταφέρονται απο τους εθελοντές στους αντίστοιχους ιατρούς στο Κρανίδι που προσφέρουν τις υπηρεσίες αφιλοκερδώς.
Στήνεται ιατρείο σε χώρο του Ξενοδοχείου που θα καλυφτεί απο εθελοντές ιατρούς
Εξετάζονται κάποια θέματα ,όπως οι εμβολιασμοί των παιδιών
+Τα θέματα ρουχισμού  έχουν επιλυθεί.Παπούτσια όμως χρειάζονται
Χρειάζονται και θα χρειάζονται  ακόμη πάνες νο 4,και είδη βρεφικής διατροφή (οι μανάδες γνωρίζουν) ,Οπότε εκεί πρέπει να υπάρχει μια ροή.
+Παιχνίδια ευπρόσδεκτα,όπως και ειδικευμένοι εθελοντές για τη δμηιουργική απασχόληση των παιδιών.
+Φάρμακα .Ολα ομαλά και υπό έλεγχο   ,αναμένουμε το πρωί  απο την ύπατη αρμοστεία κάποια σκευάσματα
+Στελέχη της ύπατης Αρμοστείας επισκέφτηκαν σήμερα το ξενοδοχείο όπου συζήτησαν και με τους πρόσφυγες.
+Εντοπίστηκαν πρόσφυγες που μιλούν αγγλικά με αποτέλεσμα η επικοινωνία με τους πρόσφυγες να βελτιωθεί σημαντικά.Ετσι  μιλούν με τους εθελοντές ,μη ξεχνάμε ότι η συμπαράσταση και η ζεστασιά είναι πρωτεύουσα ανάγκη για αυτούς τους πολύ ταλαιπωρημένους ανθρώπους.
+Γίνεται προσπάθεια για βελτιστοποίηση του εθελοντικού συστήματος ώστε να δημιουργηθούν τυποποιημένες διαδικασίες που θα χρησιμεύσουν σε ενδεχόμενη ανάγκη παροχή βοήθειας σε επιπλέον πρόσφυγες .Παράλληλα γίνεται αντιληπτό  από τους ενεργά συμμετέχοντες ,ότι η εμπειρία που αποκτιέται μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη και σε άλλες καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν .(όπως η οργάνωση ενός συστήματος κοινωνικής αλληλοβοήθειας ).




Εθελοντές για τους πρόσφυγες στην Ερμιονίδα

*Παρακαλούμε για αναμετάδοση και κοινοποίηση 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου