Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τι ζητάει η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για μίσθωση ξενοδοχείων .Μια νέα πιθανή πραγματικότητα

H πρόσκληση ισχύει(που τρέχει απο χτές) για ξενοδοχειακές μονάδες για φιλοξενία προσφύγων που μπορεί να φτάσει τα 2 χρόνια.
Σύμφωνα με αυτό ,η φιλοξενία προσφύγων είναι ένα νέο τουριστικό (με την έννοια της παροχής διαμονής )_προιόν,που απευθύνεται κυρίως σε ξενοδοχεία που οι οικονομικοί όροι είναι ελκυστικοί για αυτά .Οπως λένε ειδικοί του χώρου ,
για το 40% των μονάδων είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί καθώς οι μονάδες θα δουλεύουν αδιάλειπτα όλο το χρόνο με χαμηλότερα λειτουργικά κόστη και χωρις την ανάγκη προσέλκυσης πελάτων.
Επιπλέον η απόσυρση από τον ανταγωνισμό  θα βελτιώσει τις τιμές σε αυτά που δεν θα συμμετάσχουν .
Επιπλέον θα αυξηθεί η ανάγκη για εργατικό προσωπικό συνεχούς  απασχόλησης .
Να σημειωθεί ότι λόγω της κυριαρχίας των πολυεθνικών στο χώρο του τουρισμού οι τιμές που προσφέρονται από τους λίγους tour operator που έχουν μείνει και κυριαρχούν στο χώρο αφήνουν μικρότερο κέρδος από τα προσφυγικά πακέτα ειδικά σε περιοχές δευτερης προτεραιότητας και
 μικρής  σαιζόν.
Είναι φανερό ότι κανένας δήμος δεν μπορεί νομικά να αποτρέψει  επιχειρήσεις να κάνουν νόμιμες συμφωνίες σύμφωνα με αυτό που θεωρούν συμφέρον τους.
Οι Δήμοι πρέπει να ενημερωθούν πώς σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία αλλά και άλλες πηγές θα αντλήσουν πόρους ή υπηρεσίες (το προτιμότερο γιατί δεν έχουν τη τεχνογνωσία ) ώστε να
να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία και να μην δημιουργηθούν προβλήματα που μπορούν να αποτραπούν.Για παράδειγμα αν υπάρξει ανάγκη για εκπαίδευση των παιδιών αυτή μπορεί να γίνει στους χώρους διαμονής με έξοδα και ευθύνη του Οργανισμού και όσο για τη περίθαλψη των προσφύγων  υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας ολοκληρωμένων ιατρείων .
Εν κατακλείδι η ενημέρωση ,η διερεύνηση και η αποφυγή σπασμωδικών ενεργειών μπορεί να μετατρέψει κάτι που μπορεί να φαίνεται αρνητικό να το μετατρέψει σε θετικό πρόσημο.
Εξ άλλου οι δύσκολες καταστάσεις δίνουν την ευκαιρία σε ένα πολιτικό που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά τοπικού ηγέτη να αποδείξει την αξία του και να επαληθεύσει τις προσδοκίες όσων των εμπιστεύτηκαν.Γιατί μερικές φορές τα εύκολα δίνουν τη θέση τους στα πραγματικά δύσκολα και πολύπλοκα.Εκεί χρειάζεται σκέψη ,και πραγματικά πολλή δουλειά.
"Ι"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου