Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Θέματα απλά που όμως..Ας μιλήσουμε για το πονόδοντο.


Κοινωνική Αλληλεγγύη ,μεγάλο θέμα,που προκαλεί επίσης ατέλειωτες συζητήσεις.
Μπλέκει η πολιτική,ο ρατσισμός κλπ
Γενικώς όπου ακούς πολλά λόγια ,δουλειά δε γίνεται .
Μιλάμε,διασταυρώνουμε τα λεκτικά μας ξίφη ,μας ανέβαινε η πίεση ή ανεβάζουμε των συνομιλητών μας .,μπορεί και να χαλάσουν οι καρδιές καμμιά φορά αλλα συνήθως τα πράγματα επενέρχονται ..
Αλα η πρακτική των ατέρμονων συζητήσεων ,η στα κοινωνικά δίκτυα ή δια ζώσης  πρακτική χρησιμότητα δεν έχει  καμμιά.
Σε μια τέτοια συζήτηση που βρέθηκα  και εγώ  ,αναδείχτηκε ένα σοβαρό θέμα ..το οποίο περιγράφεται ώς εξής .."Αν καποιος έχει πρόβλημα στα δόντια του ,δεν έχει χρήματα  ,είναι  ανασφάλιστος τι γίνεται στη περίπτωση του ..."
Και συμπληρώνω εγώ ,αν έχει άσφαλιση ποιές είναι οι κρατικές δομές που μπορεί να απευθυνθεί.
 Μιλάμε  βέβαια για μιά περίπτωση που δεν μπορεί να περιμένει .
Εννοείται  βέβαια ότι το δημόσιο σύστημα δε καλύπτει γέφυρες ,και άλλες εργασίες που λέγονται προσθετικές.Είσαι ανασφάλιστος,ή ασφαλισμένος και δεν έχεις λεφτά φαφούτης for ever...
 Αυτά πρέπει να μας απασχολούν ,τα προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση και να βελτιώνουμε το ισχυρό σύστημα αλληλεγγύης που λειτουργεί  αθόρυβα αποτελεσματικά στη περιοχή μας.
Αλλά πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημα με την οδοντιατρική κάλυψη αυτών που δεν έχουν χρήματα .Να μια ευκαιρία για τον Δήμο Ερμιονίδας σα  κεντρική δομή αλλά και κάποιους απο εμάς  (αρκετές φορές οι ιδέες  οι καλές υπάρχουν αναμέσα μας) να παρέμβουν  για τη λύση ενός σοβαρού προβλήματος.
Οχι απαραίτητα οικονομικά αυτο αφορά το Δήμο  ,αλλά αναλαμβάνοντας τη προσπάθεια για να βρεθεί μια λύση ...

"Ι"





  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου