Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Μ.Κ.Ο

Για να καταλαβαίνουμε και να μη μπερδευόμαστε ,
Μ.Κ.Ο=Αστική Μη κερδοκοπική Εταιρεία. για τη νομοθεσία.



Αρχική
tps://www.msf.gr
Σε γενικές γραμμές οι Μ.Κ.Ο δεν διαχειριζονται δημόσιο χρήμα ,ειδικά αυτές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.Ακόμη και αν πάρουν καποια βοήθεια αυτή είναι μικρή σε σχέση με τον προυπολογισμό τους.
Στηρίζονται σε εθελοντές και σε χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων αλλα και σε πόρους απόευρωπαικά προγράμματα.
Τα οικονομικά μεγέθη τους ειναι μικρά.σε σχέση με το έργο που παράγουν.(1-10 εκ ευρω ετησίως)
Λόγω των εθελοντών με τα ίδια χρήματα παράγουν πολλαπλάσιο έργο απο αντίστοιχες δημόσιες δομές καθώς οι εργαζόμενοι  που αμείβονται (συνήθως μικρό ποσοστό)που τις επιλέγουν έχουν συνήθως ιδιαίτερο πάθος για αυτήν. Επιπλέον  λειτουργούν με  κριτήρια της ελεύθερης αγοράς  έχουν φοβερή οργάνωση  ,ευελιξία.και αξιοθαύμαστη ετοιμότητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χάος της Ειδομένης οι Γιατροί Xωρίς  Σύνορα ανέβασαν 180 άτομα
όταν το Ελληνικό Δημόσιο πελαγοδρομεί ακόμα (Εκτός του Ελληνικού Στρατού που έδωσε ρεσιτάλ (παρόλο δεν είναι η δουλειά του αυτή),καθώς έχει αυτόνομη δομή και η μόνη κρατική δομή που  μπορεί να εφαρμόσει μια πολιτική εντολή  άμεσα καθώς κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί εντολή ανωτέρου χωρίς συνέπειες,ενώ στο υπόλοιπο δημόσιο τομέα δεν υπάρχει  στη πράξη αντίστοιχο πειθαρχικό δίκαιο ).

Σύμφωνα με τον ορισμό τους απαγορεύεται  η απόκτηση και διανομή κέρδους .Τα κακά παραδείγματα δημιουργήθηκαν όχι από πραγματικά   εθελοντικά σχήματα  αλλα απο τα  υποτιθέμενα εθελοντικά σχήματα που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα για να διανέμει σε ημετέρους δημόσια κονδύλια (κυρίως το Υπουργείο Εξωτερικών με τα μυστικά κονδύλια ).
http://mdmgreece.gr/
Γενικά πάλι η χρησιμότητα έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις ,αλλα ώς συνήθως οι λίγες κακές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για να πλήξουν ανεπιτυχώς (γιατί ο απλός κόσμος τις ενισχύει οικονομικά με τον οβολό του και τη συμμετοχή του αφου τις βλέπει στα προβλήματα δίπλα του)  βέβαια τις υγιείς προσπάθειες.
Το θέμα είναι η ολική αποτυχία του Ελληνικού Κράτους στο θέμα....
Συνηθισμένο φαινόμενο...
Και το Κράτος είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός,να μην το ξεχνάμε αυτό.
Η κρατική μας ΜΚΟ μας έχει βάλει μέσα 360 δις

"Ι"






PRAKSIS
http://www.praksis.gr/
http://arsis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου