Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

“Το παλιό πηγάδι «Ορλέντι», χώρος ανάδειξης καλλιτεχνικής δημιουργίας”.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 
                   
Ερμιόνη 13-6-2016
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΗΓΑΔΙ «ΟΡΛΕΝΤΙ» ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Με οδηγό το ταλέντο, τη φαντασία και την προσωπική τους εργασία νέοι δημιουργοί, μαθητές του εργαστηρίου κεραμικής της Αγγελικής Μαντζαβίνου, εξέθεσαν τις προσωπικές δημιουργίες τους, το πρωινό της Κυριακής (12/6/2016), στο παλιό πηγάδι «Ορλέντι» της Ερμιόνης.
Όμορφα κεραμικά, ευφάνταστα, φιγούρες που αποτύπωναν τη δροσιά και την καλλιτεχνική δημιουργία των δημιουργών τους, κόσμησαν το λιτό χώρο του πηγαδιού και του έδωσαν ζωή και χρώμα.
Σύγχρονα δημιουργήματα μιας πανάρχαιας τέχνης, που συνδυάζει αρμονικά τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, χώμα, νερό, αέρα και φωτιά.
Το εκλεκτό κοινό που παρευρέθη απόλαυσε τις όμορφες δημιουργίες σ’ ένα χώρο φυσικό, που μετετράπη για λίγες ώρες σ’ ένα δυναμικό εκθεσιακό πλατό.
Η δημιουργία, η αισθητική απόλαυση και η ανθρώπινη επικοινωνία συναντήθηκαν στο παλιό πηγάδι.
Το Ι.Λ.Μ.Ε. συγχαίρει τους νέους δημιουργούς και ευχαριστεί την κυρία Μαντζαβίνου για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί της ως επιμορφώτρια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κεραμικής, που ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2015 από το Ι.Λ.Μ.Ε.  Ευχαριστίες επίσης στη Ρίνα Λουμουσιώτη για τις φωτογραφίες που μας απέστειλε. 
Τίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Λ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου