Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ηφαιστος Αργολίδος. : Ο Σύλλογος των Πρωταθλητών.

 η εικόνα προφίλ του Ασαμεα Ήφαιστος Αργολίδος
Μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής αλλά έχει κατακτήσει τις καρδιές του νομού  μας σαρώνοντας τα πρωταθλήματα με επιτυχία.
Ο Ήφαιστος Αργολίδος ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα αθλητών που αγαπούν τον αθλητισμό και προσπαθούν να τον προάγουν. Μέσα απο τις προσωπικές τους εμπειρίες και μάχες προσπαθούν να διαδώσουν το μήνυμα "αθλητισμός για όλους". Οι επιτυχίες τους  αποδεικνύουν περίτρανα την αγάπη , το πείσμα και την θέληση τους.
 Ο σύλλογος έχει μέχρι στιγμής 6 ενεργούς αθλητές   στο στίβο ,την τοξοβολία, την επιτραπέζια αντισφαίριση ,την σκοποβολή, την άρση βαρών και στο καράτε σε καρότσι.
Οι αθλητές συμμετείχαν σε τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ για το 2016 και ο απολογισμός είναι 4 χρυσά μετάλλια και 2 αργυρά ενώ πέτυχαν παγκόσμιες διακρίσεις.
Συγκεκριμένα και με τη σειρά των Πρωταθλημάτων :
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας 23 Απριλίου 2016
Συμμετείχαν οι :
Κωνσταντίνος Θέμελης στην κατηγορία W1, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του και ανακυρήχθηκε Πανελλήνιος Πρωταθλητής.
Κωνσταντίνος Κούγιας στην κατηγορία  W2 όπου κατετάγει 4ος και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς γύρους στους οποίους αποκλείσθηκε στον πρώτο γύρο. 
Και οι δύο αθλητές πέτυχαν ατομικά ρεκόρ.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 21 και 22 Μαΐου 2016
Συμμετείχε ο πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής Νεκτάριος Λουκάς στην κατηγορία ΤΤ7 ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση λαμβάνοντας το χρυσό μετάλλιο και ανακυρήχθηκε Πανελλήνιος Πρωταθλητής 2016.
3ο Διεθνές meeting Στίβου Δόξα Μακεδονίας 2 Ιουνίου 2016
Συμμετείχαν οι :
Ευάγγελος Γουζύασης στην κατηγορία  F55 και ο Άρης Μαθιουδάκης στην κατηγορία F46 .
Διαγωνίστηκαν με την αφρόκρεμα του Ελληνικού Στίβου πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα
ο Ευάγγελος Γουζούασης στη ρίψη σφαίρας  είχε επίδοση 8.58 πετυχαίνοντας την 10η επίδοση στην Ευρώπη μέχρι στιγμής και ο Άρης Μαθιουδάκης πέτυχε ατομικό ρεκόρ στο ακόντιο με ρίψη 21,50 μ.
 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2016 2 &3 Ιουλίου 2016
Συμμετείχαν οι :
 Ευάγγελος Γουζούασης στην κατηγορία F55 στο ακόντιο και το δίσκο κατακτώντας 2 Αργυρά μετάλλια ,ενώ αγωνίστηκε και στη σφαίρα εκτός συναγωνισμού βάση των κανονισμών. Η επίδοση του είναι η 18η επίδοση παγκοσμίως.

 Νανοπούλου Μαριάνθη στην κατηγορία F54 στο ακόντιο και τη σφαίρα κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια.

Και ο Άρης Μαθιουδάκης στην κατηγορία F46 στο ακόντιο και τη σφαίρα κατακτώντας την 4η θέση.

 Αναμφίβολλα είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή για τον Ήφαιστο και το μέλλον μπορεί να είναι μόνο αισιόδοξο. Στο ξεκίνημα του μας γεμίζει με περηφάνεια και δύναμη.
Ωστόσο οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι μεγάλες. Μέχρι ώρας έχει μόνο έναν μεγάλο χορηγό τους  Basimakopouloi Shipgyard Greece και αρκετούς μικρούς , αλλά οι χορηγείες αυτές δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του συλλόγου. Οι αθλητές σε μερικές περιπτώσεις αγοράζουν μόνοι τους τον αθλητικό εξοπλισμό τους καθώς ο σύλλογος αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες τους.

Στόχος του συλλόγου είναι να αποκτήσει 15 αθλητές μέχρι το χειμώνα. Μέχρι ώρας οι αθλητές μας προέρχονται από όλο τον νομό Αργολίδος ξεκινώντας απο το Κρανίδι όπου είναι και η έδρα του, Ηλιοκάστρο,Ναύπλιο,Φρέγκαινα,Άργος καταλήγει στο Κουτσοπόδι . Δεδομένου όμως ότι σε όλη την Πελοπόννησο  υπάρχουν  ελάχιστοι  αθλητικοί σύλλογοι για άτομα με αναπηρίες, είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη του Ηφαίστου, καθώς μπορεί να δεχτεί και να συνδράμει σε ΑμεΑ αθλητές σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η στήριξη λοιπόν του Ηφαίστου είναι σημαντική τόσο για τους ήδη υπάρχοντες αθλητές που αποδεικνύουν έμπρακτα την αξία τους όσο και για τους μελλοντικούς αθλητές και γενικότερα των Αμεα. Ας αναλογιστούμε όλοι μας τα μαθηματα ζωής και ψυχικής δύναμης που μας δίνουν αυτά τα παιδιά και ας ενεργήσουμε αναλόγως.

 Εν κατακλείδι ο Ήφαιστος κόντρα στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες στα πρώτα του κιόλας βήματα δημιούργησε πρωταθλητές και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις εξής επαφές :Κος Γουζούασης 6932218311
  Κα Νανοπούλου 6936248128
 Fax : 2754022831
email: hfaistos_2015@yahoo.gr.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.



A.Σ. ΑμεΑ  Αργολίδος ΉΦΑΙΣΤΟΣ 
Έδρα : Κρανίδι Αργολίδας
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
 Κος Γουζούασης 6932218311
  Κα Νανοπούλου 6936248128
 Fax : 2754022831
email: hfaistos_2015@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου