Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

''Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ''


Αγαπητοί Συνδημότες, διαβάζοντας την υπ. αριθμ. 87/2016 Α.Δ.Σ. με θέμα «Αναβάθμιση Λιμενικών Τμημάτων του Δήμου Ερμιονίδας», παρατήρησα ότι ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής στην εισήγησή του πρότεινε το ένα τμήμα να επαναλητουργήσει σε Υπολιμεναρχείο, αυτό του Πορτοχελίου και όχι και της Ερμιόνης.
Απόρησα!!!! και ένοιωσα την ανάγκη να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, που με μεγάλο αγώνα εγώ και οι Σύμβουλοί μου αναβαθμίσαμε από Σταθμό σε Υπολιμεναρχείο με την βοήθεια των Ψαράδων και των Τοπικών Φορέων της Ερμιόνης (βλέπε ΦΕΚ 74 Α’ /2003).
Θέλω να πιστεύω ότι ο φίλος μου ο Δήμαρχος δεν επηρεάστηκε από κάποιον ή κάποια για να εξαιρέσει από την εισήγησή του την επαναλειτουργία του Υπολιμεναρχείου Ερμιόνης.
Θέλω να πιστεύω ότι λόγω φόρτου εργασίας …… λησμόνησε το Υπολιμεναρχείο της Ερμιόνης και δεν το συμπεριέλαβε μέσα στην πρότασή του μαζί με την επαναλειτουργία του Πορτοχελίου και της Κοιλάδας.
Λησμόνησε τις συμφωνίες μας, ότι αυτός δεν θα συνεχίσει την υποβάθμιση της Ερμιόνης, πράγμα που έκανε η προηγούμενη Δημαρχία (υποβάθμιση τραπεζών, κλείσιμο ΟΤΕ κ.λ.π.).
Και καλά αυτός, μπορεί από κάποιον ή κάποια να πιέστηκε, ο Πρόεδρος κ. Άρης Δημαράκης δεν γνώριζε ότι η Ερμιόνη είχε Υπολιμεναρχείο; Δεν θυμήθηκε ότι για να γίνει αυτό έβαλε το χέρι του ο αείμνηστος Ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος, Τάσος Δημαράκης;
Οι Αρχηγοί της μειοψηφίας κ.κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, Τάσος Λάμπρου, Τάσος Τόκας και Κώστας Λυμπερόπουλος συμφώνησαν με την εισήγηση του Δημάρχου; Δεν τους ενδιαφέρει η Ερμιόνη; Δεν είναι η Ερμιόνη στην εκλογική τους Περιφέρεια; Δεν έχουν ανάγκη από Ερμιονίτικους ψήφους;
Αυτοί που δικαιολογούνται είναι οι δύο νεαροί Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Πάλλης και Κυριακή Μήτσου, διότι δεν καθοδηγήθηκαν σωστά από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Χρήστο Δάγκλη.
Αυτό όμως που με ξενίζει, είναι η στάση του Προέδρου κ. Δάγκλη ο οποίος ψήφισε χωρίς καμία αντίδραση να επαναλειτουργίσει μόνο το Υπολιμεναρχείο του Πορτοχελίου και όχι της Ερμιόνης, αγνοώντας ότι στην αρμοδιότητά του είναι η αστυνόμευση από το Ξενοδοχείο «Ερμιόνη Club» μέχρι τα Τσελλεβίνια, μια μεγάλη σε έκταση περιοχή με ιδιαιτερότητες.
Και τώρα έτσι για την ιστορία, ο πρώτος Λιμενικός Σταθμός στην Ερμιονίδα ιδρύθηκε στην Ερμιόνη την δεκαετία του 1960. Μετά ιδρύθηκε το Υπολιμεναρχείο Πορτοχελίου.
Κύριοι Χρ. Δάγκλη, Π. Μέξη, Γ. Τσεγκή, Δαμ. Κουττούβαλη και Π. Μπάζο να επαναφέρετε το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο και να ζητήσετε την συνδομή των βουλευτών του νομού Αργολίδας. Μην επιτρέψετε σε κανέναν την υποβάθμιση της Ερμιόνης.
Τελειώνοντας και μια συμβουλή στον Δημήτρη Σφυρή που συνεργάστηκα προεκλογικά μαζί του. Ένα τέτοιο σοβαρό θέμα δεν συζητιέται με παρόντες τους δεκαπέντε από τους εικοσιεπτά Δημοτικούς Συμβούλους.
Πρόσεχε και φρόντισε να κρατήσεις συμπαγές το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί αυτό που έζησες πριν μερικά χρόνια, να συνεδριάζεις μόνος σου.
Δώσε αρμοδιότητες στους Προέδρους και στα Μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και πάνω από όλα Φίλε Δήμαρχε Δημήτρη, Σεβάσου τις αποφάσεις τους.
Έτσι λειτουργούσα εγώ στην δεκαεξάχρονη Δημαρχιακή μου θητεία.
(βλέπε αποσπάσματα από την υπ. αριθμ. 87/2016 Α.Δ.Σ.)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου