Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ανδριανός στη Βουλή: Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για παράνομη εκχέρσωση δασικής καμένης έκτασης στην Κορακιά.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός στη Βουλή: Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για παράνομη εκχέρσωση δασικής καμένης έκτασης στην Κορακιά.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης διερεύνησης των καταγγελιών για παράνομη εκχέρσωση δασικής καμένης έκτασης στην Κορακιά, που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Σύμφωνα με καταγγελίες, μεταξύ άλλων, του Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, καθώς και ιερέα της περιοχής, την Κυριακή 7 Αυγούστου στην περιοχή Κορακιά Ερμιονίδας, η οποία κάηκε από την μεγάλη πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου, έγινε εκχέρσωση δασικής έκτασης, μπαζώνοντας και ισοπεδώνοντας την καμένη βλάστηση.

Την επόμενη ημέρα σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου επισκέφτηκε την περιοχή ο Διευθυντής Δασών Αργολίδας διαπιστώνοντας την παράνομη εκχέρσωση και επέμβαση στην καμένη δασική έκταση.

Κατόπιν αυτού καθίσταται επιτακτικός ο έλεγχος των ως άνω καταγγελιών ανάγκη που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για την παράνομη εκχέρσωση και να μην επεκταθούν οι παράνομες επεμβάσεις στην καμένη δασική έκταση της Κορακιάς Αργολίδας.

Ως εκ τούτου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

  1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα ελεγχθούν οι ως άνω καταγγελίες ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για την παράνομη εκχέρσωση και να μην επεκταθούν οι παράνομες επεμβάσεις στην καμένη δασική έκταση της Κορακιάς Αργολίδας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου