Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στο λαό της Αργολίδας την απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης στην "ΕΑΣΑ-ΡΕΑ"


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στο λαό της Αργολίδας την απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης στην "ΕΑΣΑ-ΡΕΑ".

Η Διοίκηση της "ΕΑΣΑ-ΡΕΑ" δείχνει για ακόμα μία φορά το σκληρό αντεργατικό της πρόσωπο, απολύοντας εργαζόμενη «λόγω περικοπών», τη στιγμή που όπως και από επίσημα δημοσιεύματα αποκαλύπτεται, η αύξηση της παραγωγής και των κερδών "σπάνε" το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι χυμοί της ΕΑΣΑ-ΡΕΑ κατακτούν ελληνικές και ξένες αγορές.

Αποδεικνύεται ότι και οι Συνεταιρισμοί από τη στιγμή που δουλεύουν σαν ΑΕ δεν έχουν καμία διαφορά από τις άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος τσακίζοντας και αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Χρησιμοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθετήθηκε από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ατομικές ΣΕ, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας και προσλήψεις νέων φθηνότερων εργαζομένων κτλ).

Κερδοσκοπούν από τον ιδρώτα των εργατών που είναι στην πλειοψηφία τους, παιδιά των φτωχών αγροτών της περιοχής.

Καλούμε τα Εργατικά Σωματεία του νομού, πρώτα απ' όλα το Επιχειρησιακό Σωματείο της "ΕΑΣΑ-ΡΕΑ", τα Ε.Κ. Άργους και Ναυπλίου, τους μαζικούς φορείς των αγροτών, να πάρουν θέση στήριξης της εργαζόμενης και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο.

ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, να σταθούν αλληλέγγυοι.
Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.
Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου