Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Περί κοινωνικών προτύπων ,,

Συγκλονιστικό ...Και όμως σήμερα το πρότυπο του πολίτη πολεμιστή που είναι έτοιμος δίχως δεύτερη σκέψη να θυσιαστεί για τη πατρίδα δεν έχει πέραση.
Μπορεί να χρειάζονται οι τραγουδιστές,οι πολιτευτές οι λάγνοι,αλλά μια κοινωνια για να αναπτυχθεί ,να πειραματιστεί ,αλλα και να συγκρουσθεί χρειάζεται ένα ελεύθερο γεωγραφικό χώρο .
Για να γίνει αυτό διαχρονικά χρειάζονται οι πολεμιστές..)αφου δυστυχώς η εγγυημένη ειρήνη δεν υπαρχει σε καμμιά γωνιά της γής) .χρείαζεται μια κοινωνία που είναι είναι έτοιμη να το κάνει..
Στη χώρα μας απο τη μεταπολίτευση και μετά το 30 % ίσως έχει αποφύγει να υπηρετήσει τη θητεία που επιβάλλει το σύνταγμα,ο θεσμός αυτός έχει απαξιωθεί κοινωνικά ώς πάρεργο και μιλιταριστικό απομεινάρι του παρελθόντος .
Το αποτέλεσμα της απαξίωσης και της αποφυγής της είναι οι συνεχείς μειώσεις της θητείας και η πρόσληψη15-20000 επαγγελματιών που στοιχίζουν πάνω απο 500 εκ ευρώ το χρόνο.
Υπολογίζεται ότι μια επαναφορά της θητείας στους 18 μήνες θα αρκουσε ενα καλυφτούν σταδιακά οι ανάγκες του ΕΣΥ σε προσωπικό ,αλλα και κοινωνικών υπηρεσίων της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου