Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η Προ.Συ.Ερ. για ετοιμόροπα και επικίνδυνα κτίρια στην πόλη του Κρανιδίου.

ΠΡΟΣ : Γραφείο Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή
ΚΟΙΝ. -Πρόεδρο και μέλη Δ.Κ. Κρανιδίου, Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Ερμιονίδας, Α.Τ. Κρανιδίου
ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
 Από καταγγελίες δημοτών αλλά και από επιτόπια επίσκεψή μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν δύο επικίνδυνα κτίρια – οικοδομές εντός της πόλης του Κρανιδίου τόσο για τα διερχόμενα κτίρια όσο και για τους πεζούς. Οι γείτονες – δημότες ζητούν άμεση παρέμβαση του Δήμου και να τηρηθεί άμεσα η σχετική νομοθεσία περί επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων. Το πρώτο κτίριο αφορά το παλαιό μονοπώλιο Κρανιδίου (φωτογραφία 1) για το οποίο υπάρχει αυτοψία της Επιτροπής, έκθεση επικίνδυνου από άποψης δομικής και στατικής ετοιμόρροπου κτιρίου από τις 2 Φεβρουαρίου 2015 (Υπηρεσία Δόμησης Αριθ. Πρωτ. 65/2-2-2015) και μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια σύμφωνα με την θετική εισήγηση της Επιτροπής. Το δεύτερο κτίριο βρίσκεται πλησίον του κτιρίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, Άγιος Παντελεήμων – Παλιά Αστυνομία (φωτογραφία 2), για το οποίο άμεσα πρέπει να συγκληθεί Επιτροπή και να προβεί σε ανάλογη αυτοψία.
Οι δημότες μας ζητούν το αυτονόητο. Να τηρηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία και να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των διερχόμενων δημοτών. Ζητώ άμεση ενημέρωση στα εξής:
  • Γιατί ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για το πρώτο κτίριο εφόσον έχουμε γνωμοδότηση Επιτροπής από το Φεβρουάριο 2015.
  • Υπάρχει βούληση από την πλευρά του Δήμου να εξετάσει η Επιτροπή το δεύτερο κτίριο;
  • Η Υπηρεσία Δόμησης και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, έχουν ενημερωθεί, υπάρχει σχετική αλληλογραφία;
  • Ποιές θα είναι οι άμεσες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου επί των άνω καταγγελιών;
  • Αν μετά τις καταγγελίες των δημοτών και τη δική μου παρέμβαση ο Δήμος αδιαφορήσει ποιός θα έχει την ευθύνη αν συμβούν μοιραία και άτυχα γεγονότα επί των άνω κτιρίων;
Περιμένω άμεσα τις ενέργειές σας.
Κρανίδι 13/10/2016
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
_
foto1
Φωτογραφία 1
_
Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου