Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016




ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος  δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο επιτέθηκε με αήθη τρόπο στην αντιπολίτευση για θέμα που έχει να κάνει με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας το πώς αντιλαμβάνεται την  διαδικασία  των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας.
Έτσι στο ΔΣ της 11-11-2016, έβαλε ως κατεπείγον  για συζήτηση το θέμα της αποδοχής της μελέτης του ΙΓΜΕ (χωρίς να μας πει τους λόγους του κατεπείγοντος) αλλά με ταυτόχρονη  συζήτησή του ώστε να ληφθεί απόφαση για επικαιροποίηση της μελέτης (δεν μας είπε όμως ποιας μελέτης) αποκατάστασης των απορριμμάτων του «Σταυρού Διδύμων».
Δεν μπορεί, όμως,  να δίνεται η Τεχνική Έκθεση-Μελέτη του ΙΓΜΕ  την ίδια μέρα που έχουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ίδια μέρα να υπάρχει απόφαση για επικαιροποίηση κάποιας μελέτης χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να διαβάσουμε τουλάχιστον ένα κείμενο 86 σελίδων.  Μία Έκθεση που τα συμπεράσματά της αφορούν τη δημόσια υγεία και τη μόλυνση του Περιβάλλοντος.
Το ίδιο όμως  έγινε και στο   Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας της 6ης Ιουνίου 2016 όπου η παράταξη του Δημάρχου αποφάσισε με μόνο τους δικούς της ψήφους  την αποδοχή της μελέτης η οποία μας  είχε παραδοθεί  λίγη ώρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, με πλήθος από ανακρίβειες και παρατυπίες για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ  Διδύμων , με την οποία προβλεπόταν ουσιαστικά το θάψιμο όλων των σκουπιδιών που βρίσκονται στον χώρο της πρώην χωματερής μαζί με όλα τα δέματα των σύμμεικτων απορριμμάτων.
Το σχέδιο όμως αυτό το απέρριψε ομόφωνα η ΠΕΑΠΖ Πελ/νήσου (Περιφερειακή Επιτροπή Αποκατάστασης Περιβαλλοντικών Ζημιών),  στις  11 Ιουλίου 2016.
Ε όχι κύριε Δήμαρχε δεν θα σας ακολουθήσουμε στο παιχνίδι που εσείς θέλετε  να επιβάλετε.
Όπως γνωρίζετε σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας είμαστε  πτυχιούχοι αλλά δεν έχουμε και τις ειδικές επιστημονικές γνώσεις να αξιολογήσουμε την Έκθεση του ΙΓΜΕ  και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες.
Ούτε όμως εσείς έχετε τις γνώσεις να κάνετε το ίδιο!! Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το σύστημα γρήγορης εκμάθησης που αναφέρεστε!!
Αυτό πρέπει να το κάνουν οι αρμόδιοι φορείς.
Το ΙΓΜΕ προτείνει αλλά δεν αποφασίζει για τον τρόπο αποκατάστασης που θα γίνει  στο «Σταυρό Διδύμων».
Αλήθεια κ. Δήμαρχε γιατί τόση βιασύνη; Δεν γνωρίζετε ότι ο χώρος του δεματοποιητή ανήκει στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και ότι αυτός είναι ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση της όποιας απόφασης.
Λίγες ημέρες παραπάνω για τη συζήτηση του θέματος σε τι θα ενοχλούσαν;
Άλλωστε στην έκθεση του ΙΓΜΕ  υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία προς αξιολόγηση και το πρώτο από αυτά είναι πως προτείνει νέα μελέτη που πρέπει να γίνει αφού ληφθούν υπόψη τα νέα στοιχεία όπως η περιβαλλοντική επιβάρυνση στο χώρο υποδοχής, ο οποίος θα κληθεί να διαχειρισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 22.000κ.μ. δεματοποιημένα απορρίμματα, πλέον των ποσοτήτων ΑΣΑ, που σε ημερήσια βάση θα εισρέουν στο χώρο.
Σας ρωτώ, λοιπόν, ευθέως αν έχετε κάποια πληροφόρηση η αν έχετε δεσμευτεί για χρησιμοποίηση  του χώρου για διαχείριση απορριμμάτων( ΣΜΑ, νέα μονάδα δεματοποίησης κ.λ.π.)
Πρέπει να μας απαντήσετε σε αυτό άμεσα.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως  ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα  και να μην υιοθετούνται αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος


Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου