Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες στη Νορβηγία..

Ιδιαίτερα εξελιγμένες κοινωνίες..Εμείς έχουμε τον Πολλάκη,και το Γεωργιάδη...να δίνουν το τόνο..

¨"Ι"


100 χρόνια μετά  το χρονικό σημείο που η  Νορβηγία εισήγαγε πλήρη δικαιώματα ψήφου για τις γυναίκες, το νορβηγικό κοινοβούλιο ψήφισε να εγκρίνει την υποχρεωτική στράτευση για τις γυναίκες όσο και τους άνδρες με συντριπτική πλειοψηφία. - Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για την ισότητα και για τις ένοπλες δυνάμεις μας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας, η κα Anne-Grete Stroem-Erichsen, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.Με την απόφαση, θεωρείται ως ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ισότητα των δικαιωμάτων, τη Νορβηγία θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα και το πρώτο μέλος του ΝΑΤΟ  που σε καιρό ειρήνης οι γυναίκες θα υπηρετουν υποχρεωτικά στρατιωτική θητεία.
 
- Αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους.. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανεξάρτητα από το φύλο. Δεύτερον, προκειμένου να διασφαλίσει την επιχειρησιακή μδυνατότητες στο μέλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το καλύτερο δυναμικό  της χώρας ανεξαρτήτου φύλλου., κα.
">Ως εκ τούτου δεν μπορεί να περιορίσει την πρόσληψη μας για το αρσενικό μισό του πληθυσμού, λέει ο υπουργός Άμυνας.
 Οι γυναίκες ως ικανά να χρησιμεύσουν σαν άνδρεςΑυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να υπηρετούν στο στρατό. Οι γυναίκες, ωστόσο, να υπόκεινται σε υποχρεωτική στράτευση σε ισότιμη βάση με τους άνδρες, που τους καθιστά πιο πιθανό να υπηρετήσει στον στρατό ως άτομα του αντίθετου φύλου. ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας έχει ετήσια απαίτηση για 8 έως 10,000 κληρωτών από το σύνολο των 60.000 ανδρών και των γυναικών στη σχετική ηλικιακή ομάδα. Προσλήψεις είναι ήδη υψηλή και αυξανόμενη, και ο αριθμός των υποψηφίων κάθε έτος υπερβαίνει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

 
- Εμείς δεν υιοθετούν στράτευση για τις γυναίκες, επειδή χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες, αλλά γιατί χρειαζόμαστε το καλύτερο, δεν έχει σημασία ποιος μπορεί να είναι στο στρατό , λέει ο υπουργός Άμυνας, και προσθέτει: - Δεν αρκεί ένας  High-tech εξοπλισμός από μόνος  του για μια αποτελεσματική στρατιωτική δύναμη. Χρειαζόμαστε επίσης έναν  σύγχρονη  οργανισμό με διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές  δεξιότητες και προοπτικές.
 
Ελπίζοντας για περισσότερες γυναίκες 
Στόχος της Νορβηγίας είναι να έχουν 20 τοις εκατό των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις της μέχρι  το 2020. Σήμερα η μετοχή είναι εννέα τοις εκατό.Για αρκετά χρόνια, είχε  ληφθεί ένα ευρύ φάσμα μέτρων για την αύξηση του αριθμού των γυναικών, αλλά απέδωσαν περιορισμένα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου