Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

"Βαθιά Δημοκρατία σε Ένα Διαιρεμένο Κόσμο". Παγκόσμιο συνέδριο στο Πόρτο Χέλι (23-28 Απριλίου 2017)-AKS Hotels Conference Center

 
 http://worldwork.org/el/worldwork-2017-greece/theme/

Τόπος:AKS Hotels Conference Center
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Τα θέματα γύρω από φυλετικές εντάσεις, εθνικές ταυτότητες, κοινωνική ανισότητα και περιβαλλοντικές καταστροφές κυριαρχούν στον κόσμο. Το δημοψήφισμα για το BRexit ταρακούνησε την Ευρώπη το καλοκαίρι που μας πέρασε. Εντείνεται η αύξηση της ξενοφοβίας και Ισλαμοφοβίας. Οι πόλεμοι που συνεχίζονται στον πλανήτη δημιουργούν εκατομμύρια εκτοπισμένων ανθρώπων, κλιμακώνεται η προσφυγική κρίση και χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016
Με την ένταση να κλιμακώνεται παγκοσμίως, σας προσκαλούμε, να συναντηθούμε μαζί στην Ελλάδα, και να συνδεθούμε μέσα στις διαφορές μας.
Τα τελευταία έξι χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, πολιτική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική. Η κρίση έχει φέρει τρομερές αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων. Η τεράστια άνοδος της ανεργίας, η απώλεια στέγης και η σταδιακή διάλυση του συστήματος υγείας και παιδείας, είναι μερικές από τις πραγματικές συνέπειες της κρίσης.
Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε πολιτική και κοινωνική κρίση. Έχουμε παρατηρήσει έντονα συναισθήματα απελπισίας και αμφισβήτηση των πιο βαθιών αξιών μας. Έχει αυξηθεί η έχθρα μεταξύ διαφορετικών ομάδων και ιδεολογιών. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να αναδύονται η αλληλεγγύη, καθώς και νέοι τρόποι δημιουργίας κοινότητας.
Η κρίση δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένα κομμάτι μιας παγκόσμιας κρίσης των επικρατέστερων οικονομικών μοντέλων και των βασικών τους αξιών. Αποκαλύπτει τον αντίκτυπο του πως αντιμετωπίζουμε θέματα της ιδιοκτησίας και τη διαχείριση των πόρων του πλανήτη.
Η ανθρωπότητα υποφέρει από τις οικονομικές ανισότητες. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πολλοί προσπαθούν να αποδράσουν από τη φτώχεια και γίνονται οικονομικοί μετανάστες. Ο υποβιβασμός του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή και οι οικολογικές καταστροφές δημιουργούν κύματα περιβαλλοντολογικών μεταναστών ή/και προσφύγων. Η αύξηση των συγκρούσεων και των πολέμων, εκτοπίζει ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς ανθρώπων, εντείνοντας την προσφυγική κρίση.
Η ιδέα των εθνικών κρατών και συνόρων αμφισβητείται, ενώ άλλοι τονίζουν την ανάγκη να προστατευτεί η συλλογική εθνική ταυτότητα από την αλλαγή. Είμαστε μάρτυρες μιας πόλωσης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, σε όλο τον κόσμο και την άνοδο του εξτρεμισμού.
Πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα ξεχωριστά, παρόλο που συνδέονται. Οι συνδέσεις δημιουργούν ερωτήσεις για τις κυρίαρχες αρχές μας και για το πώς αυτές καθορίζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας σε σχέση με τον κόσμο. Απαιτούνται νέοι τρόποι αντίληψης και οργάνωσης τη ζωής στον πλανήτη. Νέοι τρόποι που να μπορούν να γεφυρώσουν τις διαιρέσεις που βιώνουμε.
Υπάρχει μια αυξανομένη πεποίθηση ότι για να γεφυρωθούν αυτές οι εσωτερικές και εξωτερικές διαιρέσεις, χρειάζεται μια μετατόπιση στη συνείδηση μας. Σύμφωνα με την δική μας οπτική, το πρώτο βήμα προς αυτή την μετατόπιση είναι μια αυξημένη επίγνωση τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική μας διαφορετικότητα. Αυτή η μετατόπιση στη συνείδηση θα μας επιτρέψει να αισθανθούμε πιο συνδεδεμένοι με τους εαυτούς μας, μεταξύ μας και με τον πλανήτη μας.
Η διαφορετικότητα μπορεί να δημιουργήσει φόβο, ο οποίος, αν δεν του δώσουμε την απαραίτητη σημασία, μπορεί να κλιμακωθεί σε κοινωνική πόλωση. Η επίγνωση έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει αυτόν τον φόβο. Με την επίγνωση φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου όλες οι φωνές μπορούν να εκφραστούν και να ακουστούν σε βάθος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε χώρο για τις πολλαπλές διαστάσεις τις εμπειρίας μας, τα γεγονότα, την ιστορία και τα συναισθήματα που υπάρχουν στο φόντο, μέχρι τα όνειρα και την αίσθηση μας του κοινού τόπου.
Η φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε ξεκινώντας από τις μεταξύ μας αλληλεπιδράσεις στο παρόν.
Το όνειρό μας είναι να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον, και να δουλέψουμε μαζί περά από τους διαχωρισμούς, για νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα.
Ελληνική Ομάδα Οργάνωσης
Σε αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας του Worldwork IAPOP θα βρείτε τις πληροφορίες για το σεμινάριο Worldwork 2017 που θα γίνει στην Ελλάδα, 23-28 Απριλίου 2017, μεταφρασμένες στα Ελληνικά.
Η ιστοσελίδα Worldwork IAPOP περιέχει και άλλα τμήματα τα οποία είναι γραμμένα στα Αγγλικά και τα οποία περιέχουν πληρφοροφίες για την Βαθιά Δημοκρατία και την Δουλειά με τον Κόσμο (Worldwork), για προηγούμενα σεμινάρια Worldwork, για πηγές (βιβλία, βίντεο, ακουστικά αρχεία, συνδέσμους) και για τρόπο επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου