Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο ΦΟΥΓΑΡΟ!
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ υποδέχεται την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 9.30μμ τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Αίθριο 1 για μια μεγάλη συναυλία με τίτλο «Γροικήσετε τον Έρωντα»!
Ο σπουδαίος ερμηνευτής από τα Ανώγεια της Κρήτης, μαζί με την τετραμελή ορχήστρα του, θα μας τραγουδήσει κομμάτια από το αριστούργημα της Κρητικής λογοτεχνίας, τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, και άλλες επιτυχίες του, σ' ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στη μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του!

Τον συνοδεύουν οι
Αλίκη Ζωγράφου φωνή
Αντώνης Μυτακίδης κιθάρα
Γιώργης Κοντογιάννης λύρα-κρουστά

Μανόλης Μπαρδάνης φυσαρμόνικα-αφήγηση
είσοδος ελεύθερη
πληροφορίες info@fougaro-library.gr | 2752047380O Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει το βιβλίο του!

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων πριν τη συναυλία του στο Αίθριο 1, παρουσιάζει την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 8μμ στη Νέα Βιβλιοθήκη το νέο του βιβλίο για παιδιά όλων των ηλικιών, «Το μυρμήγκι και η πεταλούδα» (εκδόσεις Σαββάλας).
Όταν το μυρμήγκι συνάντησε την πεταλούδα με τα ολομέταξα φτερά, η ζωή του άλλαξε για πάντα. Από την επόμενη στιγμή άρχισε να ονειρεύεται ουρανό. Ένας άγγελος του δίνει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το μυρμήγκι όμως διστάζει. Το σώμα του είναι πλασμένο για τη γη, μα η ψυχή του το καλεί να πετάξει. Τι θα αποφασίσει τελικά το μυρμήγκι;«Γεννήθηκα στην Κρήτη, σε ένα χωριό του Ψηλορείτη, τα Ανώγεια! Το χειμώνα τον θυμάμαι λευκό. Θάλασσα είδα πρώτη φορά στα 11 μου χρόνια. Από τότε που θυμούμαι
τον εαυτό μου, ήθελα να κάνω ζωγραφική και άρχισε με τον πιο κατάλληλο τρόπο: σπουδάζοντας στην ΑΣΟΕΕ, οικονομικά. Εφτασα μεν στο πτυχίο, μα δεν με καταδέχτηκε ποτέ. Το 1979 γνωρίζομαι με τον Μάνο Χατζιδάκι στα Ανώγεια, τα οποία είχε επιλέξει για τις Μουσικές Γιορτές, που για σειρά ετών οργάνωνε. Με ακούει να τραγουδώ ένα βράδυ με το μαντολίνο και τους φίλους μου και την άλλη μέρα δίνει το τηλέφωνό του με το "Χατζιδάκις", γραμμένο με δύο "γιώτα". Τον ρώτησα γιατί, και μου είπε πως τα "ήτα" τον παχαίνουν! Εκείνος με έμαθε πώς να κάνω ζωγραφική, γράφοντας τραγούδια από τότε μέχρι σήμερα!»
Λουδοβίκος των Ανωγείων «αυτοβιογραφούμενος»
Γιώργος Δραμουντάνης (γεν. 1951)ΦΟΥΓΑΡΟ
Ασκληπιού 98 Ναύπλιο
info@fougaro.gr | 27520 47300
www.fougaro.gr | www.facebook.com/To.Fougaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου