Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Εστιατόριο Ιππόκαμπος στο Πόρτο Χέλι

 Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας και του http://www.greekgastronomyguide.gr/ που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής...Το εστιατόριο Ιππόκαμπος είναι νέο εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο του Πόρτο Χέλι, 50 μέτρα από τη θάλασσα με θέα τον ομώνυμο κόλπο και 100 μέτρα από την ψαροταβέρνα του Παπαδία.
ο
Είναι δημιούργημα του νέου σεφ Γιώργου Κορολή που επέστρεψε στην γενέτειρα του ύστερα από 18 χρόνια περιπλάνησης σε κουζίνες της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπου εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία και εστιατόρια . Στο Πόρτο Χέλι έστησε ένα φρέσκο αισθητικά εστιατόριο. Μια αίθουσα φωτεινή, με παραδοσιακά Ελληνικά στοιχεία διακόσμησης με χρώματα, το γκρι της τσιμεντοκονίας δαπέδου, το λευκό και το τυρκουάζ δημιουργώντας μια δροσερή, χαλαρή αίσθηση ενώ η βεράντα στο πεζοδρόμιο βρίσκεται λίγα μέτρα από την θάλασσα.
Η κουζίνα στο εστιατόριο Ιππόκαμπος είναι μια επιδέξια μείξη ελληνικής παραδοσιακής και Μεσογειακής – δημιουργικής κουζίνας, βασισμένη σε ντόπια φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Παράλληλα, λόγω της αγάπης του για την Ιαπωνική κουζίνα και των εξαιρετικής ποιότητας φρέσκων ψαριών της περιοχής, το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει σούσι και πιάτα με φρέσκο γαλαζόπτερο τόνο, φρέσκα μύδια με Ponzu sauce αλλά και προτάσεις όπως κριθαρότο με κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας αρωματισμένες με σαφράν και ξυνομυζύθρα, ταλιολίνι με αυγά αχινού και πέστο βασιλικού και λαβράκι αρωματισμένο με ούζο και φινόκιο, προσφέροντας ένα γαστρονομικό ταξίδι υψηλής ποιότητας στις Μεσογειακές – και όχι μόνο – γεύσεις.
H ανησυχία του σεφ Γιώργου Κορολή για την δημιουργική έκφραση της ελληνικής κουζίνας τον οδηγεί σε προτάσεις πραγματικά εξαιρετικές. Θαύμασα πρόσφατα τις γκόγκες – ένα φρέσκο ντόπιο ζυμαρικό – μαγειρεμένες με χταπόδι και μικρές σουπιές σε κόκκινη σάλτσα (κρεμμύδι-ντομάτα-αγιωργίτικο και τα σχετικά μυρουδικά). Ένα ποίημα. Όπως ποίημα ήταν και η πεσκανδρίτσα μαγειρεμένη με το κρασί «το δάκρυ του πεύκου» – περασμένο από βαρέλι με μια διακριτική νότα ρετσινιού – τηγανητές πατάτες και ωμή αρμύρα.Εστιατόριο Ιππόκαμπος - Πόρτο Χέλι - Ερμιονίδα - Greek Gastronomy Guide

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου