Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε δυο σημαντικά έργα για την Ερμιονίδα , την συνέχιση του έργου της αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου ,και το έργο για την βελτίωση του συνδετήριου παραλιακού δρόμου Ερμιόνης – Πορτοχελίου. Το περιφερειακό συμβούλιο ψήφισε δυο προγραμματικές συμβάσεις στα πλαίσια υλοποίησης των δύο παραπάνω έργων.
Το έργο της αποχέτευσης  θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την νέα προγραμματική περίοδο 2015-2020, άρα μεταφέρετε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και  Κλιματικής Αλλαγής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας με τον ίδιο εργολάβο , με το ίδιο ποσό σύμβασης όπως αυτό είχε δημοπρατηθεί τον Αύγουστο 2014.
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και φυσικά την πρόταση – επιλογή διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να δρομολογηθούν αυτές οι αποφάσεις , αυτά τα έργα. Σε αυτό το σημείο ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τ. Χειβιδόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Τ. Τζανή για τις ενέργειες τους , αλλά και την ενημέρωση που μας παρείχαν για την πορεία υλοποίησης αυτών των δυο έργων .
Προσωπικά εύχομαι η τρίτη προσπάθεια για  το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της αποχέτευσης να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 Απαιτείται όμως κάποιοι  να βάλουν μυαλό και να παρουσιάσουν την αλήθεια των γεγονότων , να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το πως ναυάγησε η πρώτη προσπάθεια με την ένταξη και την απένταξη του έργου από το ταμείο συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά  την δημοτική περίοδο 2007 – 2010.
 Και πως κατά την παρούσα δημοτική περίοδο και μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας δεν συζητήθηκε ποτέ η πορεία του έργου, που αν και είχε δημοπρατηθεί τον Αύγουστο 2014 δεν προχώρησε , δεν χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ και έτσι τώρα θα συνεχίσει η εκτέλεσή του με την βούληση και την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ένα κορυφαίο περιφερειακό έργο.  
Κ. Δήμαρχε μην συνεχίζετε να απαξιώνετε το δημοτικό συμβούλιο που είναι το κορυφαίο συλλογικό όργανο πολιτικής του Δήμου και απαιτείται να ενημερώνεται για όλα τα σημαντικά θέματα και έργα που απασχολούν την τοπική κοινωνία κάτι που δεν γίνεται με την παρούσα δημοτική αρχή.
Άρα αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την υλοποίηση των σημαντικών αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου , για την υλοποίηση αυτών των δυο σημαντικών περιφερειακών έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της Ερμιονίδας και θα βελτιώσουν την ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Και κάποιοι όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι για να έχουμε σήμερα την δυνατότητα να συνεχιστεί το έργο της αποχέτευσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου , κάποιοι το αναστήσαμε την δημοτική περίοδο 2011-2014, με κρίσιμες αποφάσεις και ενέργειες του  δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας  ,του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΔΕΥΑΕΡ, με την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα του Υπουργού κ.Ι. Μανιάτη το έργο εντάχθηκε στο χρηματικό πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΡΑ του ΥΠΕΚΑ για να είναι σήμερα συνεχιζόμενο και με την ελπίδα σύντομα να ολοκληρωθεί μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κάθε επιτυχία σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια .
Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Ερμιονίδα και τους κατοίκους της.   



Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου