Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2018



                                                                        Ερμιόνη 12 Απριλίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
          ΕΡΜΙΟΝΗΣ
30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ
         ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός και η οριστικοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Μουσικού συλλόγου Ερμιόνης. 

§  Στις 5 Μαΐου 2018 το Χορωδιακό εργαστήρι του Μ.Σ.Ε. συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ  Θρησκευτικής Μουσικής το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας.  

§  Από 22 έως 25 Ιουνίου 2018 το Χορωδιακό εργαστήρι του Μ.Σ.Ε. θα ταξιδέψει και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ "D.G. Kiriac" στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας. Η συμμετοχή του σε μία τόσο σημαντική και αναγνωρισμένη χορωδιακή διοργάνωση συνέπεσε με τον επετειακό του εορτασμό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αρκετά χρόνια και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης ο Μουσικός Σύλλογος απείχε από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χορωδιακές διοργανώσεις.  Σημαντικό να αναφερθεί ότι, οι χορωδοί καλύπτουν τα μεταφορικά τους έξοδα, εξ ιδίων πόρων.


§  Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 27η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών
Χορωδιών. Τιμητική Βράβευση των Ιδρυτικών και Ιστορικών μελών του ΜΣΕ για την πολύχρονη προσφορά τους στον Σύλλογο.

§  Την Κυριακή 22 Ιουλίου η χορωδία του Αγίου Βασιλείου Πειραιά, θα ψάλλει στη Θ. Λειτουργία και θα πραγματοποιηθεί θρησκευτικό αφιέρωμα από τις χορωδίες.

§  Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Λιμάνι της Ερμιόνης , με συμφωνική ορχήστρα και σολίστ. Κατά τη λήξη της συναυλίας θα συμπράξουν με τη χορωδία και τους σολίστ περί τους 200 χορωδούς για να ερμηνεύσουν τα έργα 1492 “The Conquest of Paradise” Μουσική Βαγγέλης Παπαθανασίου, Carmina BuranaO Fortuna” Μουσική Carl Orff, “Ωδή στη Χαρά” Μουσική L. V. Beethoven σε ενορχήστρωση και προσαρμογή κειμένου στα Ελληνικά από τον αείμνηστο Αρχιμουσικό Μιλτιάδη Καρύδη.

§  Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Ερμιόνης μεγάλη Συναυλία με τον κορυφαίο Έλληνα τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, την ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» και τη συμμετοχή του Χορωδιακού Εργαστηρίου του Μουσικού Συλλόγου. 

§  Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση και καταγραφή του αρχείου του Μουσικού Συλλόγου, (εκτός των άλλων, έχουν συγκεντρωθεί περί τις 35 βιντεοκασέτες), με σκοπό την κωδικοποίηση και παρουσίαση του έργου του Μ.Σ.Ε., στο κοινό, κατά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

§  Το Δ.Σ. του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους εθελοντές οι οποίοι στελεχώνουν τις επιτροπές των τομέων διοργάνωσης, στα ιδρυτικά και ιστορικά στελέχη του Μ.Σ.Ε. που συμμετέχουν στην προσπάθεια και τους χορηγούς και υποστηρικτές των επετειακών εκδηλώσεων των 30 χρόνων από την Ίδρυση του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης.


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΈΣ

Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Δήμος Ερμιονίδας

Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης





Για το Δ.Σ.  

     Ο Πρόεδρος και τα μέλη

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Τα μέλη των επιτροπών διοργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου