Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Υπερφορολόγηση ή Ανάπτυξη; Της Σόνιας Τάνταρου - Κρίγγου


Δικηγόρου – Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας ΥΔΔΑΔ

Πολιτικού Στελέχους Ν.Δ.-Πολιτευτή Αργολίδας
Μέλους των Τομέων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης της Ν.Δ.

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών εργαζόμαστε 198 ημέρες το χρόνο για να πληρώσουμε το κράτος και τις υποχρεώσεις που μας έχουν φορτώσει, με την υπερφορολόγηση, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. 
Επιβεβαιώνεται με την μελέτη αυτή  όσα βιώνουμε στην καθημερινότητα μας όλοι οι πολίτες. Γιατί δεν είναι ψέμα ότι σχεδόν πλέον καθημερινά όλοι σχολιάζουμε ότι δουλεύουμε για να πληρώνουμε  το κράτος, το οποίο έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ συνιδιοκτήτη της τσέπης μας. Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν όλα όσα θεωρούσαμε ως δεδομένα αλλά δεν είχαμε τα ανάλογα στοιχεία. Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να εργαζόμαστε έναν επιπλέον μήνα σε σχέση με όλες τις χώρες της Ε.Ε. για να αποπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος. Επιβεβαιώνεται ότι είμαστε πλέον ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. με τους υψηλότερους φόρους και εισφορές -περισσότερο ακόμη και από τις σκανδιναβικές- και λαμβάνουμε όλο και χειρότερες παροχές και υπηρεσίες από το κράτος. Επιβεβαιώνεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές παραμένουν δυσβάσταχτα υψηλές, δουλεύουμε κατά μέσο όρο 81 ημέρες μόνο γι' αυτές! Όλες αυτές οι επιβεβαιώσεις που καταδεικνύουν τον περιορισμό  του εισοδήματος  των εργαζομένων δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά μόνο στην υπονόμευση  των προοπτικών ανάπτυξης της χώρας και στην καταδίκη του εργαζομένου να μην απολαμβάνει τους κόπους του.
 Είναι δε γνωστή η παροιμία με την αγελάδα και είναι εξίσου γνωστό ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την υπερφορολόγηση. Προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη απαιτείται και άμεση μείωση της φορολογίας για το οποίο η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει διαρκώς ότι είναι κεντρική και αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή της. Έχει δεσμευτεί επίσης για πολιτικές που φέρνουν αύξηση του ΑΕΠ, νέες επενδύσεις οι οποίες, μεταξύ άλλων, δημιουργούν και νέες θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας έτσι δραστικά το μείζον ζήτημα της ανεργίας. Έχει ακόμη δεσμευτεί για την εισαγωγή χαμηλού φορολογικού συντελεστή 9%, αντί του 22% που ισχύει σήμερα, για τα εισοδήματα μέχρι 10 χιλ. ευρώ και για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Δεσμεύθηκε  ακόμη να αυξήσει τους πόρους που διατίθενται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τα 760 εκ. ευρώ που είναι σήμερα στο 1 δις ευρώ. Και βέβαια δεσμεύτηκε  πως δεν θα υπάρχει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Ταυτόχρονα θεωρεί  ότι, προωθώντας άμεσα πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι εταίροι μας θα πειστούν να ξανασυζητήσουν τους δημοσιονομικούς στόχους και να συμφωνήσουμε σε χαμηλότερα πλεονάσματα και να προχωρήσουμε σε νέες στοχευμένες κοινωνικές παροχές. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και αναγκαιότητα που όλοι επιβεβαιώνουμε είναι να πάψουν οι πολίτες να δουλεύουν επί της ουσίας μόνο για ένα αδηφάγο και αναποτελεσματικό κράτος. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία και απαραίτητη  προϋπόθεση για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας. Ο χρόνος πλησιάζει και οι Έλληνες θα αποφασίσουν την τύχη της χώρας  με την ψήφο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου