Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ο ήρωας ΕΛΔΥΚάριος Κώστας Μπροδήμας

Χθες Πέμπτη 16 Αυγούστου στα Δίδυμα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα αγωνιστή στην Μαρτυρική Κύπρο Κώστα Μπροδήμα, ο οποίος έπεσε 44 χρόνια πριν ηρωικά μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων. Πριν περίπου ένα χρόνο, στις 3 Ιουνίου 2017, τα οστά του ΕΛΔΥΚάριου ήρωα επέστρεψαν στα Δίδυμα, για να ταφούν τιμητικά όπως του αρμόζει, στην γη που τον γέννησε.
   Έμαθα για τον Κώστα Μπροδήμα στην Κύπρο, όπως και για όλους τους άλλους αγωνιστές του ’74, τον Απρίλιο του 2015 όπου υπηρέτησα στο Λόχο Διοικήσεως  του Συντάγματος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στην Μαλούντα, στο σώμα  του Ελληνικού Στρατού που ο Κώστας Μπροδήμας και οι υπόλοιποι ήρωες με την δική τους τόλμη, με την δική τους ανδρεία, με την δική τους θυσία  ΔΟΞΑΣΑΝ. Τότε μάθαμε για τον αγώνα τους, την άνιση μάχη που έδωσαν, τον βάρβαρο πόλεμο που έγινε εκείνο το καλοκαίρι του 1974.
Σε μια από τις τιμητικές επετειακές εκδηλώσεις που γίνονται στο στρατόπεδο είχα την τιμή να γνωρίσω τον τότε Διοικητή της ΕΛΔΥΚ  Ταξίαρχο Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο ο οποίος με δάκρυα στα μάτια μίλησε για κείνο το καλοκαίρι και επανέλαβε, όπως έκανε σε όλες του τις ομιλίες και συνεντεύξεις, πως :
 << Τότε δεν ηττηθήκαμε, Προδοθήκαμε!!!>>
  Ένας ΕΛΔΥΚάριος λοιπόν και εγώ υπηρέτησα για 7 μήνες πιστός στον όρκο που είχα δώσει στην πατρίδα, τιμώντας καθημερινά την μνήμη αυτών των ηρώων, μαθαίνοντας και ερευνώντας όσο λίγοι για τον αγώνα τους.
 Αισθάνομαι υπερήφανος για τον συντοπίτη Ήρωα μας Κώστα Μπροδήμα, και  νιώθω υποχρεωμένος να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές  για το δικό του μεγαλείο. Αναρωτιέμαι όμως  ήρωες σαν τον Κώστα Μπροδήμα υπάρχουν σήμερα, για τούτο τον Τόπο, για τούτη τη Χώρα ;
                                                                  Έφεδρος Λοχίας (ΤΧ)
                                                             Μπίμπας Αναστ. Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου