Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Με τη ΝΕΔΥΠΕΡ αναδείξαμε τα προηγούμενα χρόνια την αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής να δώσει λύσεις στα μεγάλα στρατηγικής φύσεως προβλήματα στο Δήμο μας.
Η απλή διαχείριση της καθημερινότητας δεν αρκεί για να  οδηγηθεί ο Δήμος Ερμιονίδας σε ένα άλλο δρόμο με στόχο την ανάπτυξη.
Η σημερινή κατάσταση διαμορφώνεται από την φανερή εικόνα εγκατάλειψης σε όλη την έκταση του Δήμου.
Την εικόνα συνθέτουν:   
- Η σοβαρή έλλειψη νερού (αρδεύσιμου και πόσιμου) στην Ερμιονίδα.   

Η σημερινή κατάσταση της κακής ποιότητας του νερού σχεδόν σε όλο το δίκτυο, είναι το  αποτέλεσμα της υπεράντλησης των υπογείων υδάτων και της μη ύπαρξης ουσιαστικής πολιτικής για τη   διαχείριση  και προστασία  των  υδάτινων πόρων. Αυτό  δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους καταναλωτές που πληρώνουν στη ΔΕΥΑΕΡ το ακριβότερο και το πλέον ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση  προϊόν.
Κρίσιμη  θεωρείται επίσης η αντικατάσταση των κατεστραμμένων δικτύων  ύδρευσης ( το έργο στο Κρανίδι χάθηκε σε αυτή τη περίοδο) και η βελτίωση των  συστημάτων   Βιολογικού Καθαρισµού (Τριτοβάθμια επεξεργασία)
- Η κακή διαχείριση στον τομέα  των σκουπιδιών που παρά τα εκατομμύρια που
πληρώνουμε  ( περίπου 6.000.000€ τα τελευταία 8 χρόνια) δεν έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον είναι μεγάλος.
-Η έλλειψη ολοκληρωμένου αποχετευτικού δικτύου, που προκαλεί αύξηση των δαπανών για τους καταναλωτές και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Αν και ξεκίνησε η κατασκευή του έργου στο Πορτοχέλι από την   Περιφέρεια Πελοποννήσου  και αυτή η δημοτική περίοδος χαρακτηρίζεται χαμένη.
-Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασµού και ο µη καθορισµός χρήσεων γης  διαχρονικά  έχει οδηγήσει σε ένα δαιδαλώδες και ασαφές θεσµικό πλαίσιο, προκαλώντας άναρχη δόμηση  και προβλήµατα   σε   επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή. 
- Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου από και προς την Ερμιονίδα καθώς και η άσχημη κατάσταση των αγροτικών δρόμων
-  Η απουσία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για αναπτυξιακά έργα 
-  Η  με μεγάλη καθυστέρηση   μερική απόδοση των τελών των ΑΠΕ για έργα στις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες, έργα που θα είχαν τονώσει τις τοπική  οικονομία    
- Η ελλιπέστατη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων


Η πραγματικότητα αυτή  ,διαμορφώνει μια νέα δυναμική στην πρόταση για το τι Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε και δημιουργούν την αδήριτη ανάγκη για  διαφορετική χάραξη πολιτικής,   με την αλλαγή νοοτροπίας να παίζει σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα στη διαμόρφωση ενός νέου σκηνικού.

Το θεμελιώδες ζήτημα είναι αν θα μπορέσουμε να έχουμε μια αυτοδιοίκηση που θα μπορέσει να παίξει κεντρικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος στο Δήμο μας.
Ποια αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε   ώστε ο τόπος μας  να μπορέσει να κάνει τα κατάλληλα βήματα για το μέλλον;
Ο ρόλος της  πρέπει να είναι καθοριστικός, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά ώστε να δώσουν ζωντάνια στη διαχείριση των κοινών .
Οι εκλογές πρέπει να είναι η καμπή που θα ξαναβρεί η αυτοδιοίκηση τον χαρακτήρα της.
Με την ΝΕΔΥΠΕΡ καλούμαστε να δώσουμε την μάχη με τόλμη για αυτά που οραματιζόμαστε  συμμετέχοντας ως ενεργοί πολίτες  στις πολιτικές διαδικασίες  ώστε να δώσουμε λύσεις  στα καυτά προβλήματα της Ερμιονίδας.


Τάσος Τόκας



Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου