Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ο Απόστολος Λαδάς ανταπαντά στον Γιάννη Γεωργόπουλο στο άρθρο του της 21 Μαρτίου 2019


Ο Απόστολος Λαδάς ανταπαντά στον Γιάννη Γεωργόπουλο στο άρθρο του της 21 Μαρτίου 2019 σε Εικονοσκόπιο και Ιχνηλάτες


Κύριε Γεωργόπουλε,
Είναι εμφανές ότι άλλος είναι ο στόχος σας και όχι η τουριστική προβολή του τόπου μας.
Εάν δεν το γνωρίζετε να σας πληροφορήσω ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού  της περιοχής  μας εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Τουρισμού , μας ενημερώνουν, τους ενημερώνουμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους και συμφωνούμε για τις δράσεις που είναι εφικτό να κάνουμε.
Με εκπλήσσει η άγνοιά σας για την σύνθεση της Επιτροπής και τις δράσεις της καθώς και το γεγονός ότι παρόλο που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχετε συμμετάσχει σε καμία από τις συνεδριάσεις της, έχετε λόγο και άποψη. Φαίνεται να αφουγκράζεστε  μόνον αυτούς και αυτά που εξυπηρετούν τις δικές σας φιλοδοξίες.
Αντίθετα με τα όσα λέτε, ο Τουρισμός της περιοχής μας είχε κατά τα τελευταία χρόνια σημαντική αύξηση (απορώ πως δεν το βλέπετε) και τούτο οφείλεται και στις προσπάθειες του Δήμου μας επί των ημερών μας ο οποίος για πρώτη φορά βγήκε μπροστά για να προβάλει το τουριστικό προϊόν όλης της περιοχής ενώ πριν δεν είχε καμία συμμετοχή στα τουριστικά δρώμενα παρά μόνο πήγαινε στην FILOXENIA  και σε τοπικά πανηγυράκια για την προσωπική διασκέδαση των συμμετεχόντων.
Το ότι ο Δήμος μας και η περιοχή μας έχει για πρώτη φορά παρουσία στις Διεθνείς Εκθέσεις και  έγινε γνωστός τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος δεν σας λέει τίποτα?
Στην ανάρτησή σας παρουσιάσατε το ένταλμα πληρωμής του τελευταίου ταξιδιού μου,  που με έκπληξή μου είδα  να βγαίνει από την αρμόδια υπάλληλο  τόσο νωρίς.  Να σας ευχαριστήσω, διότι πιστεύω ότι με δική σας παρέμβαση έγινε αυτό, δεδομένου ότι παρόλες τις προσπάθειές μου, το προηγούμενο ταξίδι μου στο Λονδίνο 6-8 Νοεμβρίου 2018 και στην Βαρσοβία 29 Νοεμ-3 Δεκεμβρίου 2018 δεν έχουν ακόμα πληρωθεί εάν και έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες. 
Η αντίστοιχη εμπειρία μου από τα ταξίδια μου το 2018 ήταν η ίδια, και αυτό σας το τονίζω για να σας αποδείξω ότι δε γράφω αναλήθειες όπως λέτε. Κάποιοι άλλοι το συνηθίζουν, όχι εγώ.
Όσον αφορά στα φυλλάδια τοπικού χαρακτήρα προβολής των περιοχών, σας τονίζω ακόμα μία φορά ότι σε Διεθνείς εκθέσεις αρκούν τα φυλλάδια ευρύτερων περιοχών, όπως αυτά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Σας διαβεβαιώνω πως όλοι ομολογούν ότι δεν έχουν πια κανένα νόημα , κοστίζει η επικαιροποίησή τους, η εκτύπωσή τους και η μεταφορά τους και τελικώς πετάγονται στα σκουπίδια.
 Αντίθετα οι  ηλεκτρονικές παρουσιάσεις Τουριστικής Προβολής του Δήμου τις οποίες έχω φτιάξει εγώ προσωπικά, τις προβάλλω στους ενδιαφερόμενους και δεν έχει επιβαρυνθεί ο Δήμος ούτε ένα ευρώ. 
Όσο για το λάθος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση της Στοκχόλμης στην αφίσα που αναρτήσατε και σπεύσατε να μας το χρεώσετε, γνωρίζετε πολύ καλά από προηγούμενες αναρτήσεις μου,  ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη, ούτε είχαμε συμμετοχή στην προετοιμασία και εκτύπωσή της. 
Παρόλα αυτά η περιοχή μας έγινε γνωστή στην Σουηδία και σε όλη την Σκανδιναβική Χερσόνησο (όχι βέβαια από την αφίσα που κανείς δεν πρόσεξε - μόνο κάποιοι  κακόβουλοι πρόσεξαν) αλλά  από την εκπομπή Eternal Glory (Σουηδικό survivor)  που εμείς φέραμε, γυρίστηκε στον Δήμο μας το 2017 και παιζόταν επί 2 μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο του 2018 από την  Σουηδική Κρατική Τηλεόραση με τεράστια ακροαματικότητα . 
 Αυτή ήταν μοναδική προβολή και διαφήμιση του Δήμου μας χωρίς κανένα κόστος  και όχι η διανομή φυλλαδίων σε περαστικούς και η συμμετοχή μας σε πανηγυράκια, όπως από τα γραφόμενά σας φαίνεται να την αντιλαμβάνεστε εσείς. 
Τα αποτελέσματα της διαφήμισης αυτής τα είδαμε πέρυσι το καλοκαίρι με την άφιξη σημαντικού αριθμού Σουηδών Τουριστών στην περιοχή μας, όπως μας ενημέρωσαν οι τοπικοί παράγοντες τουρισμού με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία.
Αυτά για την ώρα και σας προτρέπω να σταματήσετε να λαϊκίζετε σε θέματα για τα οποία απ’ ότι φαίνεται έχετε λίγες γνώσεις και κακούς συμβούλους και να αλλάξετε αντιλήψεις,  εάν  πραγματικά θέλετε να προβληθεί τουριστικά ο τόπος μας. Γιατί οι πολίτες έχουν κρίση και αισθητήριο να αντιλαμβάνονται  ποιοι πραγματικά προσφέρουν έργο.

Απόστολος Λαδάς
Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου