Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου:Μαγεψαν οι καλλιτέχνες σε εκτελέσες μουσικης δωματίου.



Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος
Μεγάλη χαρά να βλέπεις πόσο αρμονικά μπορεί να συνεργάζονται στη μουσική δωματίου δύο καλλιτέχνες (που, ωστόσο, πριν απ' όλα τους δένει και μια στενή φιλία). 
Έτσι, ο Αμερικανός καθηγητής στο University of South Florida και σολίστ Scott Kluksdahl, με την υπέροχη αύρα και το μεταδοτικό του χαμόγελο, αρχικά παρέα με την Αριστέα Καρύδη ερμήνευσαν με απλότητα και γνήσια μπαρόκ φινέτσα τη Σονάτα για δύο τσέλα του G.F. Handel και κατόπιν τη Σονάτα για δύο σόλο τσέλα του Dotzauer. 

Στη συνέχεια, η περίφημη Σονάτα για τσέλο του C. Franck αποδόθηκε από τον Kluksdahl - συνοδεία του Γ. Ζαμπάρα - με χαρακτηριστική ισορροπία μεταξύ δωρικότητας και λυρισμού, ανάγλυφες δυναμικές και άψογο συγχρονισμό των δύο μέχρι την παραμικρή αναπνοή, ενώ εντύπωση μας έκανε το απόλυτα αβίαστο παίξιμο του ευθυτενούς Kluksdahl (εξ' ου - εν μέρει - και ο πλούσιος ήχος του). 
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους για την χαρούμενη ατμόσφαιρα της συναυλίας! Μακάρι να τον έχουμε μαζί μας και του χρόνου!Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στη σκηνή, άτομα στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου