Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ

Δήμος 



 Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019



Μια   ανεξήγητη  και περίεργη απόφαση   πήρε το Συμβούλιο της Κοινότητας Διδύμων στη συνεδρίαση της 23 -09-2019 στο θέμα  «ορισμός δικηγόρου» σχετικά με συμβολαιογραφική πράξη  της  Μονής  Αυγού.



Μετά από συζήτηση αποφάσισε τον μη ορισμό δικηγόρου για έλεγχο των τίτλων νομιμότητας σχετικά με την μετεγγραφή του κτήματος «Αμπέλι Μονής Αυγού» στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Αυγού.



 Η περίπτωση δεν είναι  μοναδική καθώς υπάρχουν πολλές διαφιλονικούμενες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.Σε μια περιοχή λοιπόν που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τους τίτλους ιδιοκτησίας και δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο και διάφοροι ισχυρίζονται και γράφουν ότι θέλουν η Κοινότητα Διδύμων  έπρεπε να πράξει τα δέοντα. Γιατί υπάρχουν και οι ευθύνες!!! Καθώς και η παράβαση καθήκοντος για πράξεις ή παραλείψεις.



 Και είναι ανεξήγητη αυτή η απόφαση γιατί σύμφωνα  με την παρ. 1 περ.ι  του άρθρο 84 του Ν.4555 /2018 (Κλεισθένης) το Συμβούλιο της Κοινότητας είναι υπεύθυνο για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στον δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημίες ή προσβολές των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του δήμου.




Και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να το γνωρίζουν.




Ενημέρωσα τον Δήμαρχο Ερμιονίδας την περασμένη Παρασκευή για το θέμα και συμφωνήσαμε πως το θέμα θα έρθει στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας την προσεχή Τετάρτη με σαφή πρόθεση τον  ορισμό δικηγόρου για το παραπάνω θέμα.




Τάσος Τόκας




Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας




Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου