Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Η ζωγράφος Sushitra Bhosle


Μεγαλώνοντας στο Bangalore της Ινδίας, η Suchitra Bhosle εκτέθηκε στον κόσμο της ζωγραφικής μέσω δύο καλλιτεχνών της οικογένειάς της - ο πατέρας και η γιαγιά της - που βοήθησαν να καθιερωθεί μια πρώιμη εκτίμηση για την τέχνη.  Στην ηλικία των 9 ετών η Suchitra απέδειξε την ικανότητά της να ζωγραφίζει εκπροσωπώντας την Ινδία και κερδίζοντας έναν παγκόσμιο διαγωνισμό τέχνης υπό την αιγίδα της UNESCO.  Μέσα από το σχολείο και το κολλέγιο, η Suchitra συνέχισε να ζωγραφίζει και να εκθέτει το έργο της στη Μπανγκαλόρ.


Με εφόδιο το μεταπτυχιακό δίπλωμα στο μάρκετινγκ, η Suchitra εισήλθε στον εταιρικό κόσμο για μερικά χρόνια πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ το 2001.

Αποφάσισε να εστιάσει    την ενέργειά  της για την   αγάπη της στη ζωγραφική και έκανε τις μεγαλύτερες δυνατές ευκαιρίες μάθησης στις ΗΠΑ με σπουδές με καλλιτέχνες που την ενέπνευσαν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης της.  Αυτό περιλαμβάνει τους Richard Schmid, Jeremy Lipking, Scott Christensen και Sherrie McGraw.  Με έδρα το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, η Suchitra εκπροσωπείται από γκαλερί στο Σακραμέντο και το Παλό Αλτο.

  Η Suchitra έχει αφοσιωθεί  στην εκμάθηση, στον πειραματισμό και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και του ύφους της, μελετώντας το έργο των κυρίων που την απευθύνονται, όπως ο John Singer Sargent, ο Anders Zorn, ο Joaquin Sorolla, ο Nicolai Fechin και ο Jules Bastien-Lepage.  Όταν δεν ζωγραφίζει, η Suchitra βρίσκει χαρά στη διδασκαλία τεχνικών ζωγραφικής και ζωγραφικής σε τοπικό επίπεδο.

  Η ομορφιά της γυναικείας μορφής συναρπάζει την Suchitra και έχει επικεντρωθεί σε αυτή .  Προσπαθεί να απεικονίσει την ατμόσφαιρα του χώρου και τη διάθεση του μοντέλου.  Βοηθά σε αυτό με τη μελέτη των τεχνικών ανατομικών βάσεων που παρέχουν τα θεμέλια των έργων της και τις γνώσεις της για τη χρήση του χρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου