Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Ερμιονίδας :Αίτημα ενίσχυσης Α.Τ. Ερμιονίδας λόγω φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Ερμιονίδας



2 σχόλια:

  1. Στα χρόνια που το ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ φιλοξενεί πρόσφυγες, οικογένειες με μικρά παιδιά κυρίως, δεν έχει καταγραφεί κανένα επεισόδιο εγκληματικότητας. Παρά το τραγικό γεγονός ενός θανάτου μικρού παιδιού σε αυτοκινητιστικό πλησίον του ξενοδοχείου, οι τριβές με τους γείτονες αφορούσαν σε μικροεισβολές σε έρημους κήπους για πορτοκάλια κι άλλα φρούτα που ωρίμαζαν στα δέντρα. Ως εθελοντής γνωρίζω πως η παρουσία των τοπικών φορέων είναι σημαντική, η αρωγή των πολιτιστικών συλλόγων, κοινοτήτων αλλοδαπών εθελοντών που δίδαξαν αγγλικά και γερμανικά, υπήρξε κατευναστική και θεραπευτική, λειτούργησε προληπτικά σε μεγάλο βαθμό ώστε να ανακουφιστούν οι πρόσφυγες στον κοινωνικό αποκλεισμό τους σε μια ερημική περιοχή.
    Είμαι βέβαιος πως όπως οι θεσμοί της χώρας και της Ευρώπης φροντίζουν για τη διαβίωση σε κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές των προσφύγων, έτσι και η τοπική κοινωνία θα φροντίσει να απαλύνει τον πόνο του ξεριζωμού και του πένθους για τον χαμό συγγενών και φίλων. Σχολεία, σύλλογοι, εταιρείες, τοπική αυτοδιοίκηση ας προσφέρουν κατά δύναμη έργο κοινωνικοποίησης στους συνανθρώπους που αναζητούν ηρωικά ένα καλύτερο μέλλον και ζωή για τα παιδιά τους.
    Ως πολίτες του κόσμου, φορείς του ελληνικού πολιτισμού που γεννήθηκε ως διαπολιτισμός, σύνθεση διαφορετικοτήτων, έχουμε το καθήκον και την πνευματική ικανότητα ώσμωσης, αλληλεγγύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή