Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ζωγραφική :Μια χώρα ένας ζωγραφος :HΠΑ και ο Daniel Gerhartz





Γεννημένος το 1965 στο Kewaskum του Ουισκόνσιν, όπου ζει τώρα με τη σύζυγό του Jennifer και τα μικρά παιδιά τους, το ενδιαφέρον του Dan για τέχνη εμφανίστηκε ως έφηβος. 
Μελέτες στην Αμερικανική Ακαδημία Τέχνης του Σικάγου στο Ιλλινόις και ο ενθουσιασμός  του για μουσεία και σύγχρονους δασκάλους όπως ο John Singer Sargent, ο Alphonse Mucha, ο Nicolai Fechin, ο Joaquin Sorolla, ο Carl von Marr καθώς και πλήθος άλλων Γάλλων και Αμερικανών ιμπρεσιονιστών τον ενέπνευσαν. 
Ο Dan έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτίμηση για τη σύγχρονη ρωσική τέχνη και τα πολυτελή καμβά των ζωγράφων Nicolai Fechin, Isaac Levitan και Ilya Repin. Όπως λέει ο Dan, οι πίνακές τους είναι "εντελώς χαλαρά, αλλά σκόπιμα και πιστά, καθόλου φανταστικά".

 Πράγματι, η ισχυρή και υποβλητική ομορφιά των έργων του Gerhartz οφείλεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στη χαλάρωση, την ειλικρίνεια και την πιστότητα του στυλ του. 
Οι πίνακες του Dan αγκαλιάζουν μια σειρά θεμάτων, και κυρίως η γυναικεία μορφή είτε σε ποιμενική είτε σε οικείο εσωτερικό. 
Είναι στην καλύτερη του μορφή με θέματα από την καθημερινή ζωή, θέματα ύλης, ιερές ειδυλλιακές τοπίες ή φιγούρες σε ήσυχη ανάπαυση, διαλογισμό ή στοχαστική απομόνωση. 
Η κυριότητά του για τη γυναικεία φιγούρα, ειδικά για τη ντυμένη φιγούρα, είναι λαμπρή.
 Έχει αντλήσει έμπνευση από την πολύ παλιά παράδοση του ρομαντισμού και του συμβολισμού.
 Οι απόλυτα πλούσιες επιφάνειες, το χρώμα και ο φωτισμός του είναι σε αρμονία με την εξπρεσιονιστική πινελιά του, την εφαρμογή και τη μοντελοποίηση του φωτός και της σκιάς. 
Οι πίνακές του είναι ευαίσθητες αλλά υποβλητικές δημιουργίες, οι οποίες δραματοποιούν την τολμηρή και φιλόδοξη τεχνική του. 
Είναι ο καλύτερός του όταν επιτρέπει στον εαυτό του να εξερευνήσει την επιφάνεια με ελεύθερο και ζωγραφικό τρόπο, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση της άλλης κοσμικής φύσης. 
Οι θεματοφύλακες του προκαλούν μια διαχρονικότητα και ιδεαλισμό, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος ο Dan έχει καταλάβει το σπίτι και την κοινότητα του στο Ουισκόνσιν, συμπεριλαμβανομένης οικογένειας και φίλων. 
Η αίσθηση της οικειότητας και της ειλικρίνειας σε σχέση με τα υποκείμενα του είναι άμεσο αποτέλεσμα της εγγύτητάς του και της εγγύτητάς του. 
Μια προβολή της ηρεμίας, της ανάπαυσης και της πλούσιας ενδοσκόπησης προκύπτει από τη γνώση του για το περιεχόμενο της τέχνης του. Στις εικόνες του Gerhartz το συνηθισμένο ή συνηθισμένο μετατρέπεται σε μια υψηλότερη πραγματικότητα και συνεπώς μια αίσθηση μεγαλύτερης σημασίας.
 Τα συναισθήματα αποτελούν ζωτικό κομμάτι του σχεδιασμού του, ενώ η κυριαρχία του στην ανατομία, η ανθρώπινη μορφή και οι πολύπλοκες επιφάνειες συνδυάζονται για να κάνουν τις καμβάδες του πολύ ισχυρές οπτικές εμπειρίες. 
Σχετικά με το έργο του, ο Dan είπε: Η επιθυμία μου ως καλλιτέχνης είναι ότι οι εικόνες που ζωγραφίζω θα δείχνουν στον Δημιουργό και όχι σε εμένα τον μεταφορέα. Ο JS Bach το είπε καλά καθώς υπέγραψε το έργο του, «Soli Deo Gloria,« Μόνο για το Θεό να είναι η δόξα ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου