Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Κραυγή απόγνωσης των προσφύγων της Ερμιονίδας


https://anagnostis.org/
Μετέφεραν 50 ακόμα άτομα στον Γαλαξία από άλλες δομές

Μπορεί οι μετακινήσεις μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα να είναι αναγκαίες, όμως χωρίς ιατρικές εξετάσεις θέτουν τους πάντες σε κίνδυνο, μετανάστες και ντόπιους.
Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι πρόσφυγες στην Ερμιονίδα, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση και προπάντων χωρίς καμία περίθαλψη απ την ώρα που η κυβέρνηση τους αφαίρεσε το ΑΜΚΑ. Όπως μας πληροφόρησαν οι ίδιοι οι μετανάστες, πριν λίγες ημέρες, μεταφέρθηκαν από άλλη δομή στον Γαλαξία στην Ερμιονίδα περίπου άλλα 50 άτομα που κι αυτά δεν έχουν περάσει από ιατρικό έλεγχο. Κανείς δεν γνωρίζει αν κάποιος είναι ασθενής στον κορωνοϊό και όλοι παλιοί και νέοι ανησυχούν για την υγεία τους.
Ο κίνδυνος να επωαστεί ο ιός είναι τεράστιος, αφού 500 περίπου άτομα, μικροί μεγάλοι,  συχνωτίζονται στον ίδιο τον χώρο χωρίς προφύλαξη και χωρίς ιατρική μέριμνα.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας, αν θέλει να αποφύγει πραγματικά τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού να επιτρέψει τον ιατρικό έλεγχο όλων αυτών των ανθρώπων. Μέχρι σήμερα για ιατρικές εξετάσεις μετέβαιναν με δικά τους έξοδα, με το ΚΤΕΛ στους «γιατρούς χωρίς σύνορα» να εξεταστούν. Τώρα με τα μέτρα, τους έχει ουσιαστικά απαγορευτεί κι αυτή η ιατρική επίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου